Kodai-ji

Kodai-ji

Kodai-ji

Kodai-ji

De bergen aan de oost kant van Kyoto, en de daar tegenaan gelegen wijk Higashiyama, zijn enorm rijk aan Boeddhistische tempels. Een van de grootste en mooiste exemplaren is Kodai-ji. De weduwe van Toyotomi Hideyoshi, een vrouw genaamd Nene, wilde na zijn overlijden iets doen om haar overleden man te herdenken. Daartoe stichtte ze in 1606 deze tempel. Toyotomi Hideyoshi was een van de daimyo die een belangrijke bedrage geleverd heeft aan de unificatie van Japan. Daarmee kwam een eind aan eeuwen strijd tussen de provincies.

Veel van de versieringen van de tempel zijn maki-e, en Kodai-ji wordt dan ook wel maki-e tempel genoemd. Verder hangen er een aantal schilderijen, kleden en een bronzen bel met een inscriptie uit 1606. Ook als je niet zo thuis bent in deze vormen van Japanse kunst is de tempel een bezoek waard, alleen al vanwege de prachtige tuinen van het tempelcomplex.

Het tempelcomplex van Kodai-ji ligt in het gebied tussen Yasaka Jinja en Kiyomizu-dera.

Viator

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Kodai-ji is uitstekend bereikbaar per bus. Vanaf Kyoto Station heb je de keuze uit een aantal lijnen. De eenvoudigste en snelste optie is lijn 100. Stap uit bij de halte Kiyomizu-michi. Vanuit hier liep je direct in 7 minuten naar de tempel. Je kunt ook eerst richting Kiyomizu-dera lopen en via de gezellige straatjes daar je weg vinden.