Kyoto Railway Museum

Kyoto Railway Museum

Tours

Koop voor je bezoek je toegangsbewijs snel en veilig online via Klook.

Klook

Je hoeft geen trein fanaat te zijn om de Japanse spoorwegen te kunnen waarderen. Japanse treinen rijden op de seconde nauwkeurig, passagiers wachten netjes in de rij om in te stappen en de bestemmingen vaak schilderachtig. Bovendien is er zo’n gevarieerd aanbod aan treinen dat Japan een waar walhalla is voor de echte treinliefhebber.

In het Kyoto Railway Museum in Kyoto ontdek je hoe de Japanse spoorwegen zich de afgelopen 150 jaar ontwikkeld hebben. Hier vind je een uitgebreide collectie van rollend materieel van toen en nu. Ook erg indrukwekkend is het volledig functionerende locomotiefloods met draaitafel waar tientallen locomotieven opgesteld staan. Allemaal in werkende staat.

Bereikbaarheid Kyoto Railway Museum

Het museum ligt iets ten westen van Kyoto Station en is prima te bereiken met het openbaar vervoer. De trein is de logische keuze:

  • JR Sagano-lijn begint in Kyoto Station en voert in de richting van Arashiyama, Kameoka en Sonobe. De eerste halte na Kyoto Station is Umekoji-Kyotonichi. Dit station ligt vlak voor de deur van het museum.