Kyoto Railway Museum

Kyoto Railway Museum

Kyoto Railway Museum

Kyoto Railway Museum

Je hoeft geen trein fanaat te zijn om de Japanse spoorwegen te kunnen waarderen. Japanse treinen rijden op de seconde nauwkeurig, passagiers wachten netjes in de rij om in te stappen en de bestemmingen vaak schilderachtig. Bovendien is er zo’n gevarieerd aanbod aan treinen dat Japan een waar walhalla is voor de echte treinliefhebber.

In het Kyoto Railway Museum in Kyoto ontdek je hoe de Japanse spoorwegen zich de afgelopen 150 jaar ontwikkeld hebben. Hier vind je een uitgebreide collectie van rollend materieel van toen en nu. Ook erg indrukwekkend is het volledig functionerende locomotiefloods met draaitafel waar tientallen locomotieven opgesteld staan. Allemaal in werkende staat.

Rakuten Travel

Tickets

Ervaar Japan werkt samen met tour website Rakuten Travel. Via Rakuten Travel koop je veilig en eenvoudig vooraf je toegangskaartjes voor de belangrijkste bezienswaardigheden.

Bereikbaarheid

Het Kyoto Railway Museum ligt iets ten westen van Kyoto Station, het grootste treinstation van de stad. Voor treinen vanaf Kyoto Station richting Arashiyama, Kameoka en Sonobe is station Umekoji-Kyotonishi de eerste halte. Dit station ligt vlak voor de deur van het museum.