Kyoto Tower

Kyoto Tower

Tickets

Ervaar Japan werkt samen met tour website Klook. Via Klook koop je veilig en eenvoudig vooraf je toegangskaartjes voor de belangrijkste bezienswaardigheden.

Klook

Vlak voor de stationshal van het Centraal Station van Kyoto staat de in het oog springende toren Kyoto Tower. Vergeleken met torens als de Tokyo Skytree is deze toren een schattige, minder indrukwekkende poging. Met het hoogste punt op 131 meter komt deze toren niet in de buurt van de hoogste torens van Japan. Toch heeft ook deze toren iets unieks. Het is namelijk de hoogste toren ter wereld zonder stalen frame. Er is wel een hoop staal gebruikt bij de constructie en natuurlijk is de toren uitermate goed bestand tegen aardbevingen.

Kyoto Tower is gebouwd in 1964 als observatie toren en had op tijd klaar moeten zijn voor de Olympische Spelen in Tokyo dat jaar. Die deadline haalde de bouwploegen niet, mede door de ongewone constructie. De architect ontwierp de toren naar de vorm van een traditionele Japanse kaars.

Tot op de dag van vandaag zijn de reacties op Kyoto Tower gemengd. Als een van de hoogste bouwwerken in de stad zien sommige inwoners de toren als een trots hoogtepunt. Anderen vinden de moderne constructie een doorn in het oog van het traditionele, eeuwen oude Kyoto.

Wat je er ook van vindt, het uitzicht vanaf Kyoto Tower over de stad is prima. De toren is inderdaad een van de hoogste bouwwerken in de verre omgeving, dus er is weinig wat het uitzicht beperkt. Stukjes van het gebouw worden nu en dan bijgewerkt, maar dat het geheel in de jaren ’60 opgetrokken is blijft goed te zien.

Kyoto Tower

Bereikbaarheid Kyoto Tower

Kyoto Tower ligt net ten noorden van Kyoto Station, de centrale transport hub van de stad. Vanuit andere delen van de stad reis je eenvoudig met bus of metro naar Kyoto Station.