Maruyama Park

Maruyama Park

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

In het oostelijke gedeelte van Kyoto vindt je het tempel-kwartier. Met name in de wijk Higashiyama proef je de historie van de stad. Dit gebied is een aaneenschakeling van smalle straatjes en brede lanen die de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad met elkaar verbinden. Hier middenin ligt het prachtige Maruyama Park.

Het park ligt vlak achter Yasaka Jinja en is een van de beste plekken in Kyoto om te genieten van de kersenbloesem, de herfstbladeren of een picknick met vrienden.

Maruyama Park is in 1886 aangelegd door de stedelijke overheid en beslaat een gebied van ruim 86.000 m². Het park is het oudste en een van de grootste parken van Kyoto. In het midden van het park staat een enorme kersenboom die in de lente prachtig roze kleurt. Dit is een van de populairste spots in de stad om van de kersenbloesem te genieten. Iets dichter tegen de bergen aan ligt een uitgestrekte Japanse tuin waar het over het algemeen wat rustiger is dan in de rest van het gebied.

In de lente wordt het park aangelicht als onderdeel van de lichtjesroute van Higashiyama Hanatoro. Het hele tempeldistrict is sfeervol verlicht en in Maruyama Park wordt gepicknickt onder de kersenbomen.

Bereikbaarheid Maruyama Park

De beste manier om je weg te vinden door Kyoto is per bus. Het park is dan ook prima bereikbaar met het openbaar vervoer:

  • Buslijnen 100 en 206 rijden vanaf Kyoto Station langs Maruyama Park. De rit duurt ongeveer 20 minuten. De beste halte om uit te stappen is Gion. Vanaf de bushalte loop je via het Yasaka Jinja het park in.
  • Tozai-lijn van Kyoto Metro stopt bij de halte Higashiyama net ten noorden van het park. Met één overstap reis je met de metro in ongeveer 20 minuten naar Higashiyama.
  • Keihan-lijn vanuit Osaka heeft een station in de buurt. Gion-Shijo ligt op nog geen 10 minuten loopafstand.

Te voet is Maruyama Park makkelijk te bereiken vanaf het winkel- en entertainment district rond de straten Sanjo en Shijo. Yasaka Jinja ligt aan het oostelijke einde van de straat Shijo op ongeveer 15 minuten loopafstand. Via het heiligdom loop je zo het park in.