Maruyama Park

Maruyama Park

Maruyama Park

In het oostelijke gedeelte van Kyoto vindt je het tempel-kwartier. Met name in de wijk Higashiyama proef je de historie van de stad. Dit gebied is een aaneenschakeling van smalle straatjes en brede lanen die de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad met elkaar verbinden. Hier middenin ligt het prachtige Maruyama Park.

Het park ligt vlak achter Yasaka Jinja en is een van de beste plekken in Kyoto om te genieten van de kersenbloesem, de herfstbladeren of een picknick met vrienden.

Maruyama Park is in 1886 aangelegd door de stedelijke overheid en beslaat een gebied van ruim 86.000 m². Het park is het oudste en een van de grootste parken van Kyoto. In het midden van het park staat een enorme kersenboom die in de lente prachtig roze kleurt. Dit is een van de populairste spots in de stad om van de kersenbloesem te genieten. Iets dichter tegen de bergen aan ligt een uitgestrekte Japanse tuin waar het over het algemeen wat rustiger is dan in de rest van het gebied.

In de lente wordt het park aangelicht als onderdeel van de lichtjesroute van Higashiyama Hanatoro. Het hele tempeldistrict is sfeervol verlicht en in Maruyama Park wordt gepicknickt onder de kersenbomen.

Viator

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De beste manier om je weg te vinden door Kyoto is per bus. Vanaf Kyoto Station rijden de lijnen 100 en 206 langs Maruyama Park. De rit duurt ongeveer 20 minuten. De beste halte om uit te stappen is Gion. Vanaf de bushalte loop je via het Shinto heiligdom Yasaka Jinja het park in.

Te voet is Maruyama Park makkelijk te bereiken vanaf het winkel- en entertainment district rond de straten Sanjo en Shijo. Yasaka Jinja ligt aan het oostelijke einde van de straat Shijo op ongeveer 15 minuten loopafstand. Via het heiligdom loop je zo het park in.

Net ten noorden van het park ligt het metrostation Higashiyama op de Tozai-lijn. Met één overstap reis je met de metro in ongeveer 20 minuten naar Higashiyama. Op de Keihan-lijn vanuit Osaka ligt het station Gion-Shijo op nog geen 10 minuten loopafstand.