Openbaar vervoer in Nara

Van Kyoto naar Nara

Kintetsu Rail Pass

Met de Kintetsu Rail Pass reis je onbeperkt met al het Kintetsu openbaar vervoer tussen Kyoto, Nara en Osaka evenals in de bussen in Nara. Boek de pas veilig en snel online via Klook.

Klook

Nara is met de grote steden in de buurt verbonden met een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk van treinen en bussen. In dit artikel leg ik je uit hoe je het snelst reist van Kyoto naar Nara, zodat je zoveel mogelijk uit je dag daar kunt halen.

De stad Nara, een van de oude hoofdsteden van Japan, ligt dicht bij Kyoto en Osaka. Ook de luchthaven Kansai International Airport ligt relatief om de hoek. Kyoto is een populaire bestemming om een paar nachten te verblijven. Vanaf Kyoto is Nara eenvoudig te doen als dagtrip.

In het kort

Trein

Kosten

Reisduur

Kintetsu Limited Express

¥ 1.160 / € 7

35 minuten

Kintetsu reguliere trein

¥ 640 / € 4

44 minuten

JR Miyakoji Kaisoku

¥ 720 / € 4

45 minuten

JR stoptrein

¥ 720 / € 4

70 minuten

Van Kyoto naar Nara zonder Japan Rail Pass

Van Kyoto naar Nara met Kintetsu

Verreweg de eenvoudigste manier om van Kyoto naar Nara te reizen is per trein. Twee spoorwegmaatschappijen, allebei met eigen spoorlijnen en stations, verbinden de twee steden: JR en de private Kintetsu Railway.

De snelste en goedkoopste optie is Kintetsu. Van Kyoto Station rijden rechtstreekse treinen naar Kintetsu-Nara Station. De rit duurt 44 minuten en kost ¥ 640 (ongeveer € 4). Voor extra comfort en snelheid neem de Kintetsu Tokyu (ja, met een U), de Limited Express service. Een rit met deze trein duurt 35 minuten. Je betaalt wel ¥ 520 (ongeveer € 3) extra voor een zitplaatsreservering. Pak weg iedere 10 minuten vertrekt er een trein richting Nara vanaf Kyoto Station. Als ik van Kyoto naar Nara reis neem ik Kintetsu.

Van Kyoto naar Nara met Japan Rail Pass

Van Kyoto naar Nara met JR

Reis je met de Japan Rail Pass, dan is het logisch om een JR trein te nemen vanaf Kyoto Station. De Miyakoji Kaisoku service is de snelste optie en doet 45 minuten over de rit. Deze trein vertrekt iedere 30 minuten. Er rijden ook stoptreinen op dezelfde lijn die 70 minuten over de reis doen. Het JR station in Nara ligt aanzienlijk minder centraal ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden. Zonder Japan Rail Pass kost de reis met JR ¥ 720 (ongeveer € 4).

Veelgestelde vragen

Wat is de snelste route van Kyoto naar Nara?

De snelste trein tussen de twee steden is de Kintetsu Limited Express. Die legt de afstand in 35 minuten af.

Kan ik de Kintetsu Rail Pass gebruiken?

Jazeker! De Kintetsu Rail Pass is geldig op de treinen van Kyoto naar Nara. Kies je voor de Limited Express, dan betaal je wel apart voor je stoelreservering. Koop de Kintetsu Rail Pass alleen als je behalve een retourtje Nara meer gebruik maakt van Kintetsu treinen, anders ben je duurder uit dan wanneer je gewoon een kaartje koopt.

Liggen de Kintetsu en JR stations in Nara centraal?

Ja en nee. Het Kintetsu-Nara Station ligt ondergronds midden in het centrum van de stad. Vanaf hier loop je in 10 minuten naar de belangrijkste bezienswaardigheden in Nara Park. Het JR station ligt echter een stuk ten westen van het centrum en om vanaf hier bij Nara Park te komen moet je de bus nemen.