Nanzen-ji

Nanzen-ji

Nanzen-ji

Nanzen-ji

De tempel Nanzen-ji werd in 1291 gebouwd door toenmalige keizer Kameyama op de plaats waar een van zijn buitenverblijven stond. Intussen in de tempel uitgegroeid tot een van de belangrijksten in Kyoto en is het hoofdkwartier van de Nanzen-ji school binnen het Rinzai Zen Boeddhisme.

Door de eeuwen heen is Nanzen-ji een aantal keer in de als gelegd door grote branden. Elke keer verrees het complex nog groter dan het geweest was.

Nanzen-ji

Het Nanzen-ji complex is vrij uitgestrekt en ligt in een bosrijke omgeving. Als je het complex op loopt kan je niet om de grote poort heen. Deze Sanmon poort is bijna net zou oud als de tempel zelf. Op de bovenverdieping van de poort is een observatie-dek dat toegankelijk is voor bezoekers.

De Hojo, het verblijf van de abt van de tempel, heeft een indrukwekkende ‘droge tuin’. Het complex wordt doorkruist door een aquaduct van het Biwako Meer Kanaal. Dit kanaal werd oorspronkelijk aangelegd voor het vervoer van vracht, passagiers en water vanaf het Biwako Meer, aan de andere kant van de Higashiyama bergketen. Het kanaal fungeert nog steeds als watertoevoer voor onder andere de brandweer van Kyoto. In het nabij gelegen Biwako Meer Kanaal Museum is te zien hoe het kanaal over de jaren gebruikt is.

Het Filosofenpad begint net ten noorden van Nanzen-ji en loopt tot aan Ginkaku-ji.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Nanzen-ji ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf metrostation Keage op de Tozai-lijn. Vanaf Kyoto Station rijdt buslijn 5 in 35 minuten naar de tempel. Stap uit bij de halte Nanzenji-Eikando-michi.