Nanzen-ji

Nanzen-ji

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De tempel Nanzen-ji werd in 1291 gebouwd door toenmalige keizer Kameyama op de plaats waar een van zijn buitenverblijven stond. Intussen in de tempel uitgegroeid tot een van de belangrijksten in Kyoto en is het hoofdkwartier van de Nanzen-ji school binnen het Rinzai Zen Boeddhisme.

Door de eeuwen heen is Nanzen-ji een aantal keer in de als gelegd door grote branden. Elke keer verrees het complex nog groter dan het geweest was.

Nanzen-ji

Het Nanzen-ji complex is vrij uitgestrekt en ligt in een bosrijke omgeving. Als je het complex op loopt kan je niet om de grote poort heen. Deze Sanmon poort is bijna net zou oud als de tempel zelf. Op de bovenverdieping van de poort is een observatie-dek dat toegankelijk is voor bezoekers.

De Hojo, het verblijf van de abt van de tempel, heeft een indrukwekkende ‘droge tuin’. Het complex wordt doorkruist door een aquaduct van het Biwako Meer Kanaal. Dit kanaal werd oorspronkelijk aangelegd voor het vervoer van vracht, passagiers en water vanaf het Biwako Meer, aan de andere kant van de Higashiyama bergketen. Het kanaal fungeert nog steeds als watertoevoer voor onder andere de brandweer van Kyoto. In het nabij gelegen Biwako Meer Kanaal Museum is te zien hoe het kanaal over de jaren gebruikt is.

Het Filosofenpad begint net ten noorden van Nanzen-ji en loopt tot aan Ginkaku-ji.

Bereikbaarheid Nanzen-ji

De tempel is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Kies uit de metro of de bus:

  • Tozai-lijn van Kyoto Metro stopt op station Keage op ongeveer 10 minuten loopafstand.
  • Buslijn 5 rijdt in 35 minuten vanaf Kyoto Station naar de tempel. Stap uit bij de halte Nanzenji-Eikando-michi.