Nishi Hongan-ji

Nishi Hongan-ji

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De Hongan-ji tempels vlakbij Kyoto Station zijn de twee grootste Boeddhistische tempels in het centrum van Kyoto. Samen met Higashi Hongan-ji vormt Nishi Hongan-ji het hoofdkwartier van het Shin Boeddhisme. Dit is een van de grootste stromingen binnen het moderne Japanse Boeddhisme. Van de twee is deze tempel de oudste.

De oorsprong van deze tempel is te herleiden naar de 14e eeuw. Een aantal van de huidige gebouwen stammen van het einde van de 16e eeuw. Dat heeft ervoor gezorgd dat Nishi Hongan-ji op de UNESCO Werelderfgoedlijst opgenomen is.

Volgens de overlevering wilde de shogun aan het einde van de 16e eeuw de macht van het Shin Boeddhisme inperken. De shogun beloonde zijn handlangers voor hun loyaliteit met de tempel Higashi Hongan-ji. Hiermee werd het machte Shin Boeddhisme gesplitst in twee stromingen. Door zijn handlangers een tweede tak van het Shin Boeddhisme op te laten richten verloor de stroming van Nishi Hongan-ji macht. Dit is een graag vertelde sage. Het lijkt dat het inperken van de macht van het Shin Boeddhisme echter niet de intentie geweest te zijn van de shogun.

Bereikbaarheid Nishi Hongan-ji

Het tempelcomplex ligt op loopafstand van Kyoto Station. Je kunt ook kiezen voor de bus:

  • Buslijn 9 brengt je in 10 minuten van Kyoto Station naar de tempel. Stap uit bij de halte Nishihonganjimae.