Nishiki Markt

Nishiki Markt

Nishiki Markt

Nishiki Markt

De Japanse keuken kreeg in 2013 de titel Cultureel Werelderfgoed. Dat schept verwachtingen. Voor de Japanse haute cuisine moet je op zoek naar dure restaurants, maar om te ervaren wat de gewone mensen dagelijks eten zit je goed op Nishiki Markt.

Zonder twijfel is de markt hét culinaire hoogtepunt van een wandeling door het centrum van Kyoto. Ingenesteld tussen de winkelstraten Shijo en Sanjo vind je deze markt in een smal overdekt straatje.

De aroma’s waaien je om de oren. Van vers gebrande thee tot vers gevangen vis. Van traditioneel ingemaakte groenten tot traditionele versnaperingen als mitarashi-dango en mochi. Bij veel van de winkeltjes kun je gratis proeven voor je besluit om wel of moet te kopen.

Viator

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De overdekte winkelstraat met de Nishiki Markt is een aftakking van de winkelstraat Teramachi. Met de metro Karasuma-lijn ben je in een paar haltes vanaf Kyoto Station in de buurt. Stap uit bij station Shijo en loop in oostelijke richting.

Je kunt ook kiezen voor de bus. Lijn 4 rijdt van Kyoto Station in ongeveer 15 minuten naar Shijo. Stap uit bij de halte Shijokawaramachi.