Sanjo & Shijo

Sanjo & Shijo

Sanjo & Shijo

Sanjo & Shijo

Als je van winkelen houdt zit je in Kyoto goed. Het belangrijkste winkelgebied vind je rond de straten Shijo en Sanjo. Deze straten lopen parallel aan elkaar en zijn verbonden door Kawaramachi, Shinkyogoku en Teramachi straten.

Shijo en Kawaramachi zijn grote straten met veel verkeer. Hier vind je ook de grote winkels. Luxe internationale merken zoals Gucci en Louis Vuitton vind je naast de grote warenhuizen op Shijo. De meer betaalbare ketens zoals Muji en Uniqlo hebben winkels op Kawaramachi.

Sanjo, Shinkyogoku en Teramachi zijn overdekte winkelstraten alleen toegankelijk voor voetgangers. Alle drie hebben ze hun eigen karakter. Langs Sanjo en Teramachi vind je veel traditionele winkels met wierook en schrijfwaren maar ook moderne winkels met de laatste mode. Shinkyogoku is luider en smaller. Hier vind je winkeltjes met telefoonhoesjes, glitter en bling.

In de wijk rond het winkel- en uitgaansgebied kun je overigens prima slapen. Het is zelfs een van de beste wijken in Kyoto om te overnachten, bijvoorbeeld in een van de typisch Japanse capsule hotels.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Shijo ligt 2 haltes ten noorden van Kyoto Station op de metro Karasuma-lijn. Vanuit Osaka loop de Kyoto-lijn van de spoorwegmaatschappij Hankyu onder de straat door en stopt op de stations Karasuma en eindpunt Kawaramachi. Voor Sanjo blijf je een halte langer in de metro zitten en stap je uit bij Karasuma-Oike.

Kies je voor de bus, neem dan lijn 205 vanaf Kyoto Station. De beste halte om uit de stappen is Shijokawaramachi, het drukste kruispunt van het gebied.