Sanjo & Shijo

Sanjo & Shijo

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Als je van winkelen houdt zit je in Kyoto goed. Het belangrijkste winkelgebied vind je rond de straten Shijo en Sanjo. Deze straten lopen parallel aan elkaar en zijn verbonden door Kawaramachi, Shinkyogoku en Teramachi straten.

Sanjo

Sanjo, Shinkyogoku en Teramachi zijn overdekte winkelstraten alleen toegankelijk voor voetgangers. Alle drie hebben ze hun eigen karakter. Langs Sanjo en Teramachi vind je veel traditionele winkels met wierook en schrijfwaren maar ook moderne winkels met de laatste mode. Shinkyogoku is luider en smaller. Hier vind je winkeltjes met telefoonhoesjes, glitter en bling.

In de wijk rond het winkel- en uitgaansgebied kun je overigens prima slapen. Het is zelfs een van de beste wijken in Kyoto om te overnachten, bijvoorbeeld in een van de typisch Japanse capsule hotels.

Sanjo & Shijo
Een van de steegjes in het gebied.

Shijo

Shijo en Kawaramachi zijn grote straten met veel verkeer. Hier vind je ook de grote winkels. Luxe internationale merken zoals Gucci en Louis Vuitton vind je naast de grote warenhuizen op Shijo. De meer betaalbare ketens zoals Muji en Uniqlo hebben winkels op Kawaramachi.

Ook in de zijstraatjes is genoeg te beleven. Je kunt hier de hele dag rondstruinen en je vermaken met leuke winkeltjes, trendy restaurants en de Nishiki Markt die alle zintuigen prikkelt.

Sanjo & Shijo
Zelfs als de winkeltjes dicht zijn heeft de Nishiki Markt nog een bijzondere sfeer.

Bereikbaarheid Sanjo & Shijo

Het gebied rond de winkelstraten vormt het centrum van Kyoto en is dus uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Kies uit de volgende opties:

  • Karasuma-lijn van Kyoto Metro loopt vanaf Kyoto Station naar het noorden. Shijo is de tweede halte na Kyoto Station en voor Sanjo stap je bij de derde halte, Karasuma-Oike, uit.
  • Buslijn 205 komt vanaf Kyoto Station. De beste halte om uit de stappen is Shijokawaramachi, het drukste kruispunt van het gebied.
  • Hankyu Railways Kyoto-lijn komt vanuit Osaka en loopt onder Shijo door. Arriveer je op deze lijn stap dan uit bij station Karasuma of het eindpunt Kawaramachi.