Sento Gosho

Sento Gosho

Sento Gosho

Sento Gosho

De Sento Gosho is een annex van het Keizerlijk Paleis in Kyoto. De annex werd in 1630 gebouwd als pensioen woning voor Keizer Go-Mizunoo. De keizers na hem die voor hun dood met pensioen gegaan zijn hebben hier ook gewoond.

In 1854 branden de paleizen van volledig af. De originele gebouwen zijn nooit herbouwd. In plaats daarvan verrees in 1867 op deze plek het Omiya Paleis. Dit paleis dient ook vandaag de dag nog als verblijf en wordt gebruikt door de kroonprins en kroonprinses als ze Kyoto bezoeken.

Een bezoek aan Sento Gosho is alleen mogelijk door mee te gaan met een gratis tour, georganiseerd door de Kiezerlijke Huishoudelijke Dienst. De tour voert door de tuinen rond het paleis maar gaat nergens naar binnen. Engelstalige audiogidsen zijn beschikbaar voor diegenen die de Japans-talige gids niet verstaan.

De gratis tours vinden vier keer per dag plaats, behalve op maandagen. Reserveren is verplicht. Om een reservering te maken moet je je met je paspoort melden bij een het kantoor van de Keizerlijke Huishoudelijke Dienst op het paleizencomplex. Het kantoor is open voor reserveringen van maandag t/m vrijdag van 8:45 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00. Ook zijn er berperkt plaatsen online te reserveren via onderstaande website.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Sento Gosho ligt op hetzelfde complex als Kyoto Gosho, het Keizerlijk Paleis van Kyoto. De metro Karasuma-lijn stopt op de zuidwestelijke en noordwestelijke punten van het park. Vanaf Kyoto Station neem je de Karasuma-lijn richting Kokusaikaikan. Stap uit bij Marutamachi of Imadegawa.