Shimogamo Jinja

Shimogamo Jinja

Shimogamo Jinja

Shimogamo Jinja

Shimogamo Jinja is een Shinto heiligdom in Kyoto. Samen zuster-schrijn Kamigamo Jinja is dit heiligdom een van de oudsten van Japan. Beide heiligdommen stammen van voor 794, toen Kyoto hoofdstad van Japan werd. De stad Kyoto is onstaan rond dit heiligdom.

De keizerlijke hofhouding bezocht beide jinja’s frequent om de goden te verzoeken om welvarendheid voor de stad. Door een lange en kleurrijke geschiedenis heeft Shimogamo Jinjaeen plek verdiend op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het heiligdom ligt op het kruispunt van de rivieren Takano en Kamo in het Tadasu no Mori bos. Tijdens de vele verbouwingen en modernizeringen van Kyoto is dit bos altijd bewaard gebleven. Sommige van de bomen hier zijn meer dan 600 jaar oud.

Beide jinja’s samen organiseren jaarlijks een van de grootste festivals van de stad, het Aoi Matsuri. Ieder jaar op 15 mei om 10:30 vertrekt een stoet gekleed in traditionele kleding uit de Heian-periode vanaf het Keizerlijk Paleis. De optocht trekt eerst langs Shimogamo Jinja en eindigt bij Kamigamo Jinja.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het heiligdom ligt op 15 minuten loopafstand vanaf station Demachiyanagi, het eindpunt van de Keihan-lijn. Vanaf het station rijdt buslijn 4 ook die richting op. Stap uit bij de halte Shimogamojinja-mae.