Treinen in Kyoto

Treinen in Kyoto

Lijnenkaart

Download de spoorkaart van Kyoto zodat je ‘m tijdens je reis offline bij de hand hebt.

Kyoto is een van de grootste steden van Japan en een groot knooppunt van interregionale spoorlijnen. Hoewel er van alle kanten treinen de stad binnen rijden heb je voor vervoer binnen de stad meer aan de metro of de bus. Er liggen enkele tientallen treinstations binnen de stadsgrenzen, maar slechts een handje vol daarvan brengt je in de buurt van belangrijke bezienswaardigheden.

Kaart: spoorlijnen van Kyoto

Belangrijkste treinstations in Kyoto

Kyoto Station

Hier komen de treinen van JR en Kintetsu samen met het metro- en busnetwerk van de stad. In het gebied rond het station liggen veel hotels en eetgelegenheden. Vanaf hier vertrekken treinen naar onder andere Osaka en Nara.

Kyoto-Kawaramachi

Kyoto Station ligt een paar kilometer ten zuiden van het echte centrum van de stad. Veel centraler ligt het ondergrondse Kyoto-Kawaramachi Station. Dit is het eindpunt van de Hankyu-lijn vanuit Osaka.

Fushimi-Inari / Inari

Het station Fushimi-Inari op de Keihan-lijn en het station Inari op de JR Nara-lijn liggen direct voor de ingang van Fushimi Inari Taisha. Dit Shinto heiligdom met de duizenden oranje torii-poortjes is een van de meest iconische gezichten van Kyoto.

Arashiyama

Zowel JR als Hankyu hebben een station in Arashiyama, een laidback wijk in het noordwesten van Kyoto die onder andere bekend staat om het bamboebos. Ook de trams van Randen die een aantal belangrijke tempels in het noordwesten van de stad met elkaar verbinden heeft een halte in Arashiyama.

Demachiyanagi

Het station Demachiyanagi ligt op de oostelijke oever van de Kamogawa Rivier een stuk ten noorden van het centrum en het tempeldistrict Higashiyama. In de omgeving van het station hebben zich een aantal kunstenaars gevestigd die de buurt een hippe sfeer geven. De Keihan-lijn vanuit Osaka eindigt in Demachiyanagi en de Eizan-lijn richting de bergen Hieizan en Kurama begint hier. Bovenop beide bergtoppen liggen enorme tempelcomplexen en kun je heerlijk wandelen.