Weer in Miyazu

Komende dagen in Miyazu
vrijdag
zaterdag
zondag
26 jul
27 jul
28 jul
Miyazu
Miyazu
Miyazu
23°C
24°C
24°C
32°C
32°C
29°C
lichte regen
lichte regen
lichte regen

Ten noorden van Kyoto, aan de kust van de Japanse Zee, ligt Miyazu. De belangrijkste trekpleister is Amanohashidate, een 3,3 kilometer lange zandbank begroeid met naaldbomen. Volgens een lijst uit 1643 is dit een van de 3 mooisten plekken van Japan.

Aan beide uiteinden van de zandbank liggen nog een aantal bezienswaardigheden die prima te voet of per fiets te ontdekken zijn.

Zien & doen in Miyazu


  • Amanohashidate

    Amanohashidate

    De 3,3 kilometer lange zandbank Amanohashidate scheidt de Miyazu Baai van de Japanse Zee en is begroeid met 7.000 naaldbomen.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Miyazu. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Miyazu.

Tours & excursies in Miyazu

Vervoer


Het belangrijkste station in Miyazu is Amanohashidate. Vanaf Kyoto Station rijden hier dagelijks een paar rechtstreekse Limited Express treinen heen. De reis duurt iets meer dan 2 uur. Behalve de rechtstreekse route is het ook mogelijk om met een overstap in Fukuchiyama Station te reizen. Deze reis duurt ongeveer even lang.

Tussen Kyoto en Fukuchiyama rijden de treinen over spoor van Japan Railways. Tussen Fukuchiyama en Amanohashidate maken alle treinen, ook die van JR, gebruik van het spoor van Kyoto Tango Railway. Met de Kansai Wide Area Pass, Kansai Hokuriku Area Pass en de Kansai Hiroshima Area Pass is de reis volledig gedekt. De Japan Rail Pass is echter niet geldig op het traject tussen Fukuchiyama en Amanohashidate, dus daar is een los kaartje voor nodig.

Drie maal per dag rijdt er een highway bus tussen Kyoto Station en Amanohashidate. Ook met de bus ben je ongeveer 2 uur onderweg. Tickets kun je online boeken via de website van Willer Express.

Het trein- en busstation in Amanohashidate ligt niet ver van het zuidelijke puntje van de zandbank.

Fiets

Een populaire en prettige manier om de zandbank en de omgeving van de Miyazu Baai te verkennen is per fiets. Rond het station zitten een aantal fietsverhuurders. Prijzen liggen overal op gelijk niveau; voor het eerste uur betaal je ongeveer ¥ 400 en voor elk extra uur ongeveer ¥ 100.

Boot

Ben je te voet de zandbank overgestoken en heb je geen zin om ook weer helemaal terug te lopen, neem dan een boot naar de overkant. Boten vertrekken iedere 30 minuten vanaf beide uiteinden van de zandbank. De overtocht duurt 12 minuten.

Bus

Het pittoreske dorpje Ine ligt op 15 kilometer van Amanohashidate. Je zou hierheen kunnen fietsen, maar de bus is een snellere optie. Vanaf het treinstation duurt de busrit 60 minuten, vanaf het noordelijke einde van de zandbank ben je 30 minuten onderweg.

Hotels


Miyazu is een uitstekende bestemming om een of twee nachten door te brengen. Het leukste is om te kiezen voor een traditionele ryokan waar je slaapt in een futon bed op een tatami vloer.

Miyazu Station

Miyazu Station ligt het meest centraal als je de hele regio wilt verkennen. Hier stap je uit de trein vanuit Kyoto en in een trein van Kyoto Tango Railway die via een prachtige spoorlijn langs de kust naar Maizuru loopt.

Amanohashidate Station

Een halte na Miyazu Station ligt Amanohashidate, het toeristische hoogtepunt van het gebied. Kies hier voor een ryokan direct naast het station of aan de andere kant van de 3,3 kilometer lange zandbank.

Van ons blog


  • 3 mooiste plekken van Japan

    3 mooiste plekken van Japan

    In 1643 stelde filosoof Hayashi Gaho een lijst samen met de 3 mooiste plekken van Japan. Deze lijst is nog steeds actueel.