Amanohashidate

Amanohashidate

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De 3,3 kilometer lange zandbank Amanohashidate sluit de baai van het stadje Miyazu, ten noorden van Kyoto, af van de Japanse Zee. De naam betekent zoiets als “Brug naar de Hemel”. Volgens de overleveringen heeft de zandbank wel wat weg van het pad tussen hemel en aarde zoals geschetst in de Japanse mythologie. Dit is het beste te zien vanaf de bergtoppen aan beide uiteinden van de zandbank. Eeuwen geleden al werd dit uitzicht genoemd als een van de 3 mooiste plekken van Japan, samen met Miyajima en Matsushima.

Op het smalste punt is Amanohashidate 20 meter breed en over de hele lengte is de zandbank begroeid met ruim 7.000 naaldbomen. Een wandelpad loopt onder de bomen door van de ene naar de andere kant. De oversteek te voet duurt ongeveer 45 minuten.

Niet iedereen doet de oversteek te voet. Veel mensen kiezen ervoor om een fiets te huren bij het treinstation. Het pad over de zandbank is breed genoeg dat fietsers en wandelaars geen last hebben van elkaar.

De stranden aan de oostzijde van de Amanohashidate zandbank zijn een populaire plek om te picknicken. Lang het wandelpad zitten een paar winkeltjes waar obento lunchboxen te koop zijn. In de zomer kun je hier ook prima zwemmen. Vanuit het diep blauwe water heb je een mooi uitzicht over de zandbank.

Amanohashidate

Het beste uitzicht over de volle lengte van Amanohashidate heb je echter vanaf de bergtoppen aan beide uiteinden van de zandbank. Aan de zuidzijde, direct achter het treinstation, ligt Amanohashidate View Land. Behalve een uitzichtpunt ligt hier ook een klein attractiepark met een achtbaan, een reuzenrad en een kart-circuit. Van de twee uitzichtpunten heb je hier het mooiste uitzicht, omdat je vrij recht op de zandbank kijkt en de zee aan beide kanten goed kunt zien.

Aan de noordzijde van de baai ligt een uitzichtpunt in Kasamatsu Park. Kies uit een stoeltjeslift of een funicular naar de top van de berg. De traditionele manier om Amanohashidate vanaf Kasamatsu Park te bekijken is achterstevoren en ondersteboven. Ga met je rug naar de zandbank toe staan en buig voorover. Als je nu door je benen naar de zandbank kijkt zou het net lijken alsof die in de lucht zweeft en dus die brug tussen hemel en aarde vormt die de naam impliceert.

Amanohashidate

Bereikbaarheid Amanohashidate

Amanohashidate is het eindpunt van een rechtstreekse Limited Express trein vanuit Kyoto die een paar keer per dag rijdt. Met een overstap in Fukuchiyama Station zijn er een aantal extra treinen waaruit je kunt kiezen. De reis is volledig gedekt met de Kansai Wide Area Pass, de Kansai Hokuriku Area Pass en de Kansai Hiroshima Area Pass. De Japan Rail Pass is alleen geldig op het traject tussen Kyoto en Fukuchiyama. Het zuidelijke uiteinde van de zandbank ligt op 5 minuten lopen vanaf het treinstation.