Nagahama

Nagahama

Nagahama

Nagahama reisgids

Iets minder dan 1,5 uur ten noorden van Kyoto, aan de oever van het meer Biwako, ligt de kleine stad Nagahama. Wat ooit een kleine nederzetting was begon zich tot stad te ontwikkelen toen in 1573 Toyotomi Hideyoshi zijn regionale bestuur vestigde in de stad. In de jaren daarna werd Hideyoshi een van de belangrijkste figuren in de unificatie van Japan.

In diezelfde periode werd in Kunitomo, het noordoostelijke gedeelte van het centrum van de stad, de productie van haakbussen opgestart. Een aantal historisch belangrijke veldslagen die leiden tot de unificatie van Japan vonden in de regio plaats.

Openbaar vervoer


De stad is uitstekend per trein bereikbaar. Vanaf Kyoto rijdt er ieder half uur een rechtstreekse trein die 1 uur en 10 minuten over de rit doet. Het dichtstbijzijnde Shinkansen station ligt in Maibara, op de Tokaido Shinkansen. Shinkansen treinen vanuit TokyoNagoya en Osaka stoppen hier. Vanaf Maibara neem een reguliere trein, deze rit duurt 10 minuten. De Japan Rail Pass is geldig voor zowel de Shinkansen als de reguliere trein.

De bezienswaardigheden in het centrum van de stad liggen op loopafstand van het station. Voor de verder gelegen locaties ben je afhankelijk van de bus. Ook kun je bij het station fietsen huren om de stad en de oevers van het meer per fiets te verkennen. 

Overnachten in Nagahama


Voor veel bezoekers is een bezoek aan de stad een leuke dagtrip vanaf Kyoto, eventueel in combinatie met het nabijgelegen Hikone. Je kunt er echter ook voor kiezen om hier te overnachten.

Kasteel Nagahama

Het kasteel ligt ingeklemd tussen het station en de noordoostelijke oever van het meer Biwako. Langs het water liggen een paar leuke hotels waar je heerlijk kunt ontspannen en toch op loopafstand zit van het centrum.

Centrum

Direct aan de andere kant van het station ligt het compacte centrum van de stad. Hier liggen een aantal traditioneel Japanse accommodaties gevestigd.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Nagahama. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Nagahama.

Nagahama

Zien & doen in Nagahama


Nagahama

Kasteel Nagahama

Ooit was dit kasteel een belangrijke spil in de unificatie van Japan. Het enige wat er nu van over is, is een betonnen reconstructie en een park.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Nagahama.