Kasteel Nagahama

Kasteel Nagahama

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Vlak naast het station van Nagahama ligt Kasteel Nagahama. Het kasteel werd gebouwd in 1576 door Toyotomi Hideyoshi, een van de meest opmerkelijke figuren uit de Japanse geschiedenis. Eerder had Hideyoshi zijn administratieve hoofdkwartier in Kasteel Odani, op een berg iets verderop. Die locatie vond hij niet praktisch omdat het bovenop een berg lag.

Enkele jaren later zou Hideyoshi een van de sleutelfiguren worden in de unificatie van Japan. Door het hele land waren landheren constant in oorlog met elkaar maar onder de heerschappij van Toyotomi Hideyoshi werd er een nationale eenheid gesmeed. Zijn naam staat dan ook in alle Japanse geschiedenisboeken. Hij verloor echter de laatste belangrijke veldslag, de Slag om Sekigahara, waardoor de Tokugawa familie in 1603 de heersers werden over Japan.

Nadat de unificatie van Japan een feit was in 1603 werd de macht over het land grotendeels gecentraliseerd in Edo, het tegenwoordige Tokyo. De Tokugawa familie wilde zoveel mogelijk van de herinneringen aan Toyotomi Hideyoshi vernietigen, dus werd in 1615 Kasteel Nagahama afgebroken. Een aantal onderdelen werden hergebruikt voor de bouw van Kasteel Hikone.

Het complex van het kasteel is tegenwoordig een park. De hoofdtoren werd in 1982 herbouwd van beton en herbergt een klein museum over de geschiedenis van het kasteel en de stad. Uiteraard speelt het verhaal van Toyotomi Hideyoshi hier een belangrijke rol in. Het park is een prettige plek voor een picknick, bijvoorbeeld met een bento lunchbox van de convenience store in het station.

Kasteel Nagahama
Tijdens het kersenbloesem seizoen kleurt het park rond het kasteel alle tinten roze.

Bereikbaarheid Kasteel Nagahama

Het kasteel ligt direct naast westelijke uitgang van Nagahama Station, ingeklemd tussen het spoor en de oever van het meer Biwako. Op Nagahama Station arriveert twee keer per uur een trein vanuit de richting van Kyoto en Osaka.