Kasteel Nagahama

Kasteel Nagahama

Vlak naast het station van Nagahama staat Kasteel Nagahama. Het kasteel werd gebouwd in 1576 door Toyotomi Hideyoshi. Eerder had Hideyoshi zijn administratieve hoofdkwartier in Kasteel Odani, maar dat vond hij niet praktisch omdat het bovenop een berg lag. Enkele jaren later zou Hideyoshi een van de sleutelfiguren worden in de unificatie van Japan. Zijn naam staat dan ook in alle Japanse geschiedenisboeken.

Nadat de unificatie van Japan een feit was in 1603 werd de macht over het land grotendeels gecentraliseerd in Edo, het tegenwoordige Tokyo. In 1615 werd Kasteel Nagahama afgebroken. Een aantal onderdelen werden hergebruikt voor de bouw van Kasteel Hikone.

Het complex van het kasteel is tegenwoordig een park. De hoofdtoren werd in 1982 herbouwd van beton en herbergt een klein museum over de geschiedenis van het kasteel en de stad.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Tickets & Tours

Bereikbaarheid

Kasteel Nagahama ligt direct naast westelijke uitgang van Nagahama Station, ingeklemd tussen het spoor en de oever van het meer Biwako.