Weer in Nara

Komende dagen in Nara
vrijdag
zaterdag
zondag
21 jun
22 jun
23 jun
Nara
Nara
Nara
17°C
20°C
22°C
26°C
27°C
25°C
zeer zware regenval
zware regenval
zware regenval

Nara is een van de oudste steden van Japan. Het was de hoofdstad van 710 tot 784, het jaar dat Kyoto die rol overnam. In 2010 vierde de stad haar 1.300 jarig bestaan. In de dagen als hoofdstad groeide de stad van regionaal handelscentrum uit tot een ware metropool. Nadat de hoofdstad verplaatst werd naar Kyoto raakte de metropool gedeeltelijk in verval.

Het paleis uit die tijd bestaat al heel lang niet meer, hoewel er recent een aantal replica’s van de belangrijkste onderdelen gebouwd zijn. Een aantal belangrijke historische punten zijn echter bewaard gebleven. Er is zoveel historie te zien in de stad dat het een bestemming is die je eigenlijk niet over mag slaan.

In deze reisgids nemen we je mee naar de oude hoofdstad. Onder het kopje Zien & doen introduceren we de hoogtepunten. Onder het kopje Vervoer vertellen we je hoe je hier heen reist en je weg door de stad vindt. Veel reizigers kiezen ervoor om de stad als dagtocht vanaf Kyoto te bezoeken, maar er is genoeg te zien om een overnachting op te nemen in je reisplan. Kies je daarvoor dan helpen we je onder het kopje Hotels op weg met het vinden van een slaapplek.

Zien & doen in Nara


 • Horyu-ji

  Horyu-ji

  De UNESCO Werelderfgoed tempel Horyu-ji in Nara stamt uit 607 en is een van de oudste tempels in Japan.

 • Kasuga Taisha

  Kasuga Taisha

  In het bos rond het Shinto heiligdom Kasuga Taisha staan honderden stenen lantaarns die de omgeving een specifieke sfeer geven.

 • Kofuku-ji

  Kofuku-ji

  De tempel Kofuku-ji is gesticht in 710. Het meest opvallende gebouw van het complex is de 5 verdiepingen hoge pagode.

 • Nara Park

  Nara Park

  Het grote stadspark Nara Park ligt tussen de tempels Todai-ji, Kasuga Jinja en Kofuku-ji in de stad Nara.

 • Todai-ji

  Todai-ji

  Het gigantische hoofdgebouw van de Boeddhistische tempel Todai-ji in Nara is een van de grootste houten gebouwen ter wereld.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Nara. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Nara.

Nara Park

Vervoer


Hotels


In tegenstelling tot grote steden is het uitzoeken van de beste locatie om te overnachten in Nara niet zo moeilijk. Het compacte centrum ligt op loopafstand van veel van de bezienswaardigheden van de stad. Of je nou op zoek bent naar een hotel in westerse stijl of een comfortabele ryokan met een onsen bad, het is er allemaal.

Kintetsu Station

Ten zuiden van het Kintetsu station loopt een overdekte winkelstraat in zuidelijke richting. Rond deze winkelstraat vind je leuke restaurantjes en barretjes, maar natuurlijk ook wat leuke hotels. Je hebt een goede keuze uit modern westers of traditioneel Japans.

Nara Park

Aan de west- en zuidzijde van Nara Park vindt je de luxere wellness hotels. In traditioneel Japanse gastvrijheid geniet je hier van een comfortabele kamer, een heerlijke Japanse maaltijd en natuurlijk een bad in een onsen. Aan de oostzijde van het park, aan de voet van de heuvels, ligt het hotel The Deer Park Inn. Dit is een zeer betaalbare accommodatie op een van de mooiste plekjes van de stad.

Van ons blog


 • 5 unieke shukubo tempel overnachtingen

  5 unieke shukubo tempel overnachtingen

  In veel Japanse boeddhistische tempels kun je overnachten. Dit type accommodatie, oorspronkelijk bedoeld voor pelgrims en monniken, heet shukubo.

 • Sterrenkijken in Japan

  Sterrenkijken in Japan

  Ga je naar Japan en houd je van waarnemen? Dat komt goed uit, want er zijn veel lekker donkere plekken waar je goed kunt sterrenkijken in Japan!

 • UNESCO Werelderfgoed in Japan

  UNESCO Werelderfgoed in Japan

  23 plaatsen zijn aangeduid als UNESCO Werelderfgoed in Japan. 19 locaties zijn cultureel erfgoed en 4 locaties zijn natuurlijk erfgoed.

 • Top 5 Werelderfgoed in Japan

  Top 5 Werelderfgoed in Japan

  De rijke cultuur van Japan is gewaarborgd door UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit zijn de meest interessante Werelderfgoed locaties in Japan.

 • 10 mooiste stadjes van Japan

  10 mooiste stadjes van Japan

  De mooiste plekken in Japan liggen buiten de grote steden. Kleinere stadjes daarentegen kunnen prachtig zijn. Dit zijn de 10 mooiste stadjes van Japan.

 • 7 prachtige #Japan foto’s van Instagram

  7 prachtige #Japan foto’s van Instagram

  Japan is prachtig. Je moet het gewoon zien! Begin de warmup voor je reis met deze 7 Japan foto’s van Instagram en kom alvast in de stemming.