Nara

Nara reisgids

Nara is een van de oudste steden van Japan. Het was de hoofdstad van 710 tot 784, het jaar dat Kyoto die rol overnam. In 2010 vierde de stad haar 1.300 jarig bestaan. In de dagen als hoofdstad groeide de stad van landelijk handelscentrum tot een ware metropool. Nadat de hoofdstad verplaatst werd naar Kyoto raakte de metropool gedeeltelijk in verval. Het paleis uit die tijd bestaat al heel lang niet meer, hoewel er recent een aantal replica’s van de belangrijkste onderdelen gebouwd zijn. Een aantal belangrijke historische punten zijn echter bewaard gebleven.

Als je met de trein naar Nara gaat neem je waarschijnlijk een Kintetsu trein vanuit Osaka of Kyoto. JR heeft wel een station in de stad, maar dat ligt eigenlijk buiten het centrum. Het Kintetsu station ligt daarentegen precies goed. Een paar minuten lopen ten oosten van ligt Nara Park.

Openbaar vervoer


Reis je met de trein vanaf Kyoto of Osaka, dan kun je kiezen uit twee spoorwegmaatschappijen. Het station van de private maatschappij Kintetsu ligt ondergronds in het centrum op loopafstand van de grote attracties. Het JR station ligt iets minder gunstig, maar reis je met JR dan kun je de Japan Rail Pass gebruiken. Er rijden bussen van Nara Kotsu die de stations van Kintetsu en JR met elkaar en met de bezienswaardigheden verbinden.

Bus

Na aankomst met de trein liggen veel van de bezienswaardigheden op loopafstand. Toch kan het wel prettig zijn of af en toe de bus te nemen. Zeker als je ook de tempels iets verder van het station wilt bezoeken. De belangrijkste buslijnen in de stad zijn:

 • Lijnen 1 & 2: Beide lijnen rijden een rondje door de stad via dezelfde route (lijn 1 rijdt tegen de klok in en lijn 2 rijdt met de klok mee) tussen de treinstations en de bezienswaardigheden
 • Lijn 72: Verbindt Nara Park en het Kintetsu station met de tempels Toshodai-ji en Yakushi-ji
 • Lijn 102: Rijdt vanaf Nara Park via het Kintetsu station naar de locatie van het voormalige Heijo Paleis
Trein

Kintetsu Rail Pass

Met de Kintetsu Rail Pass kun je niet alleen onbeperkt gebruik maken van de bussen in en rond de stad, maar ook van de treinen van Kintetsu tussen Kyoto, Nara en Osaka. De Kintetsu Rail Pass is beschikbaar als 1-daagse of 2-daagse kaart.

Overnachten in Nara


In tegenstelling tot grote steden is het uitzoeken van de beste locatie om te overnachten in Nara niet zo moeilijk. Het compacte centrum ligt op loopafstand van veel van de bezienswaardigheden van de stad. Of je nou op zoek bent naar een hotel in westerse stijl of een comfortabele ryokan met een onsen bad, het is er allemaal.

Kintetsu Station

Ten zuiden van het Kintetsu station loopt een overdekte winkelstraat in zuidelijke richting. Rond deze winkelstraat vind je leuke restaurantjes en barretjes, maar natuurlijk ook wat leuke hotels. Je hebt een goede keuze uit modern westers of traditioneel Japans.

Nara Park

Aan de west- en zuidzijde van Nara Park vindt je de luxere wellness hotels. In traditioneel Japanse gastvrijheid geniet je hier van een comfortabele kamer, een heerlijke Japanse maaltijd en natuurlijk een bad in een onsen. Aan de oostzijde van het park, aan de voet van de heuvels, ligt het hotel The Deer Park Inn. Dit is een zeer betaalbare accommodatie op een van de mooiste plekjes van de stad.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Nara. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Nara.

Excursies in Nara

Zien & doen in Nara


Horyu-ji

Horyu-ji

De UNESCO Werelderfgoed tempel Horyu-ji stamt uit 607 en is een van de oudste tempels in Japan.

Kasuga Taisha

Kasuga Taisha

In het bos rond het Shinto heiligdom Kasuga Taisha staan honderden stenen lantaarns die de omgeving een specifieke sfeer geven.

Kofuku-ji

Kofuku-ji

De tempel Kofuku-ji is gesticht in 710. Het meest opvallende gebouw van het complex is de 5 verdiepingen hoge pagode.

Nara Park

Nara Park

Dit grote stadspark ligt tussen de tempels Todai-ji, Kasuga Jinja en Kofuku-ji.

Todai-ji

Todai-ji

Het gigantische hoofdgebouw van de Boeddhistische tempel Todai-ji is een van de grootste houten gebouwen ter wereld.

City Guides


Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Nara.

Van ons blog


 • Sterren kijken in Japan
  Ga je naar Japan en houd je van waarnemen? Dat komt goed uit, want er zijn veel lekker donkere plekken waar je goed kunt sterren kijken in Japan!
 • Van Kyoto naar Nara
  De beste manier om van Kyoto naar Nara te reizen is per trein. Hier lees je alles over de verschillende routes en treinen.
 • 5 unieke shukubo tempel overnachtingen
  In veel Japanse boeddhistische tempels kun je overnachten. Dit type accommodatie, oorspronkelijk bedoeld voor pelgrims en monniken, heet shukubo.
 • UNESCO Werelderfgoed in Japan
  23 plaatsen zijn aangeduid als UNESCO Werelderfgoed in Japan. 19 locaties zijn cultureel erfgoed en 4 locaties zijn natuurlijk erfgoed.
 • Top 5 Werelderfgoed in Japan
  De rijke cultuur van Japan is gewaarborgd door UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit zijn de meest interessante Werelderfgoed locaties in Japan.
 • 10 mooiste stadjes van Japan
  De mooiste plekken in Japan liggen buiten de grote steden. Kleinere stadjes daarentegen kunnen prachtig zijn. Dit zijn de 10 mooiste stadjes van Japan.