Horyu-ji

Horyu-ji

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Een van de eerste promotors van het Boeddhisme in Japan was de prins en monnik Shotoku Taishi. In 607 stichtte hij de tempel Horyu-ji in Nara. Dat maakt deze tempel een van de oudsten van Japan. Hoewel het complex door de eeuwen heen een aantal keren is herbouwd, vind je hier de oudste houten structuren ter wereld. Het ruim opgezette tempelcomplex is verdeeld in een oostelijk en een westelijk deel. In 1993 kreeg de tempel het predicaat UNESCO Werelderfgoed.

In het westelijk deel van het complex staan de oudste gebouwen van Horyu-ji. De centrale poort, de hoofdhal en de vijf verdiepingen tellende pagode stammen uit de periode kort na de stichting van de tempel in 607 en hebben in ruim 1.400 jaar nauwelijks schade geleden. Dit zijn de oudste houten bouwwerken ter wereld.

Het oostelijk deel is iets nieuwer. Het belangrijkste gebouw hier is Yumedono, opgedragen aan Shotoku Taishi. In dit achthoekige gebouw staan standbeelden van de grondlegger van Horyu-ji omgeven door Boeddha beelden.

Tussen de twee delen van het complex in is in 1998 de Galerij van Tempelschatten gebouwd om de uitgebreide kunstcollectie van de tempel te huisvesten. De collectie bevat een aantal Boeddha beelden, Boeddhistische relikwieën en schilderijen.

Bereikbaarheid Horyu-ji

De tempel ligt 12 kilometer buiten het centrum van Nara. Het dichtstbijzijnde treinstation, Horyuji Station, heeft een rechtstreekse verbinding met JR Nara Station. De treinrit duurt 12 minuten. Vanaf het station loop je in 20 minuten naar de tempel.

Je kunt ook kiezen voor de bus. Vanaf zowel het JR stations als het Kintetsu station van Nara neem buslijn 98 en stap uit bij de halte Horyuji-mae. De rit duurt ongeveer een uur. Let bij de terugrit op het lijn-nummer. De bus terug naar Nara rijdt als buslijn 97.