Kasuga Taisha

Kasuga Taisha

Kasuga Taisha

Kasuga Taisha

Het Shinto heiligdom Kasuga Taisha in Nara Park is het belangrijkste heiligdom van Nara. Het heiligdom werd voor het eerst gebouwd in 710 toen Nara de eerste permanente hoofdstad van Japan werd. Het was een van de meest religieuze plaatsen voor de Fujiwara familie, de machtigste familie in Japan in die tijd. Eeuwenlang werd het houten heiligdom iedere 20 jaar volledig opnieuw gebouwd. Deze traditie kwam tot een einde in 1868 toen de Edoperiode eindigde.

De kenmerkende architectuur van Kasuga Taisha is gedeeltelijk gratis te bewonderen. Voor het binnenste gedeelte van het complex moet wel toegang betaald worden. Gelukkig zijn de karakteristieke stenen lantaarns waar het heiligdom bekend om staat te bewonderen in het hele gebied rond het complex.

De lantaarns worden twee keer per jaar aangestoken tijdens het Lantaarn Festival. Dit vindt plaats in het begin van februari en halverwege augustus.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Kasuga Taisha ligt op 30 minuten lopen vanaf Kintetsu Nara station en op 45 minuten lopen vanaf JR Nara station. Vanaf beide stations kun je kiezen voor de bus. Stap uit bij de halte Kasuga Taisha Honden.