Kasuga Taisha

Kasuga Taisha

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het Shinto heiligdom Kasuga Taisha in Nara Park is het belangrijkste heiligdom van Nara. Het complex werd voor het eerst gebouwd in 710 toen Nara de eerste permanente hoofdstad van Japan werd. Het was een van de meest religieuze plaatsen voor de Fujiwara familie, de machtigste familie in Japan in die tijd. Eeuwenlang werd het houten heiligdom iedere 20 jaar volledig opnieuw gebouwd. Deze traditie kwam tot een einde in 1868 toen de Edoperiode eindigde. Een aantal van de huidige gebouwen zijn dan ook zo’n 150 jaar oud.

De kenmerkende architectuur van Kasuga Taisha is gedeeltelijk gratis te bewonderen. Voor het binnenste gedeelte van het complex moet wel toegang betaald worden. Dit gedeelte wordt gekenmerkt door een unieke architectuur met veel oranje en krommende daken.

Kasuga Taisha

Gelukkig zijn de karakteristieke stenen lantaarns waar het heiligdom bekend om staat te bewonderen in het hele gebied rond het complex. De lantaarns worden twee keer per jaar aangestoken tijdens het Lantaarn Festival. Dit vindt plaats in het begin van februari en halverwege augustus.

Kasuga Taisha

Bereikbaarheid Kasuga Taisha

Het heiligdom ligt op 30 minuten lopen vanaf Kintetsu Nara station en op 45 minuten lopen vanaf JR Nara station. Vanaf beide stations kun je kiezen voor de bus.

  • Buslijnen 1 en 2 rijden een rondje langs de stations en verschillende haltes in Nara Park. Stap uit bij de halte Kasuga Taisha Honden.