Kofuku-ji

Kofuku-ji

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De Boeddhistische tempel Kofuku-ji in Nara werd in 710 gesticht toen de stad de eerste permanente hoofdstad van Japan werd. De Fujiwara familie, de grondleggers van de tempel, waren destijds de machtigste familie van Japan. Op het hoogtepunt van hun macht bestond de tempel uit meer dan 150 gebouwen. Hiervan is nog slechts een handje vol over.

Het meest noemenswaardige en in het oog springende gebouw van Kofuku-ji is de 50 meter hoge houten pagode. De pagode telt vijf verdiepingen. Het is de op één na hoogste houten pagode van Japan, de hoogste is 57 meter hoog en staat bij de tempel To-ji in Kyoto. De pagode van Nara verrees voor de eerste maal in 730. De huidige versie stamt uit 1426 en is van grote historische waarde.

Kofuku-ji

Het grootste gebouw van de tempel is de Centrale Gouden Hal. Dit gebouw werd ongeveer 300 jaar geleden door een brand in de as gelegd en is pas zeer recent herbouwd. In 2018 is de Centrale Gouden Hal na jaren van bouwwerkzaamheden opgeleverd.

Iets verderop in het tempelcomplex ligt het National Treasure Museum. Voor liefhebbers van Boeddhistische kunst is dit een absolute aanrader. Kofuku-ji bezit een uitgebreide kunstcollectie die gedeeltelijk tentoongesteld wordt in dit museum.

Kofuku-ji

Bereikbaarheid Kofuku-ji

De tempel ligt op 5 minuten loopafstand vanaf Kintetsu Nara Station. Vanaf JR Nara Station duurt de wandeling 20 minuten. Ook kun je kiezen voor de bus.

  • Buslijnen 1 en 2 rijden een rondje respectievelijk tegen de klok in en met de klok mee tussen de twee treinstations en Kofuku-ji.