Trein

Openbaar vervoer in Nara

Op deze pagina

Kintetsu Rail Pass

Met de Kintetsu Rail Pass kun je niet alleen onbeperkt gebruik maken van de bussen in en rond de stad, maar ook van de treinen van Kintetsu tussen Kyoto, Nara en Osaka. De Kintetsu Rail Pass is beschikbaar als 1-daagse, 2-daagse of 5-daagse kaart. Boek de Kintetsu Rail Pass veilig en snel online via Klook.

Klook

Naar Nara

Reis je met de trein vanaf Kyoto of Osaka, dan kun je kiezen uit twee spoorwegmaatschappijen. Het station van de private maatschappij Kintetsu ligt ondergronds in het centrum op loopafstand van de grote attracties. Het JR station ligt iets minder gunstig, maar reis je met JR dan kun je de Japan Rail Pass gebruiken. Er rijden bussen van Nara Kotsu die de stations van Kintetsu en JR met elkaar en met de bezienswaardigheden verbinden.

Openbaar vervoer in Nara

Na aankomst met de trein liggen veel van de bezienswaardigheden op loopafstand. Toch kan het wel prettig zijn of af en toe de bus te nemen. Zeker als je ook de tempels iets verder van het station wilt bezoeken. De belangrijkste buslijnen in de stad zijn:

  • Lijnen 1 & 2: Beide lijnen rijden een rondje door de stad via dezelfde route (lijn 1 rijdt tegen de klok in en lijn 2 rijdt met de klok mee) tussen de treinstations en de bezienswaardigheden
  • Lijn 72: Verbindt Nara Park en het Kintetsu station met de tempels Toshodai-ji en Yakushi-ji
  • Lijn 102: Rijdt vanaf Nara Park via het Kintetsu station naar de locatie van het voormalige Heijo Paleis