Openbaar vervoer in Nara

Openbaar vervoer in Nara

Op deze pagina

Kintetsu Rail Pass

Met de Kintetsu Rail Pass reis je onbeperkt met al het Kintetsu openbaar vervoer tussen Kyoto, Nara en Osaka evenals in de bussen in Nara. Boek de pas veilig en snel online via Klook.

Klook

Naar Nara

De stad Nara ligt in de bergen ten zuiden van Kyoto en ten oosten van Osaka. Reis je vanuit elders in Japan met het openbaar vervoer dan is een overstap in Kyoto Station de meest logische keuze. Hier sluiten de Shinkansen hogesnelheidslijn treinen bijna naadloos aan op de reguliere treinen richting Nara. In Kyoto Station kun je kiezen uit twee spoorwegmaatschappijen:

  • Kintetsu is de snelste en goedkoopste optie. Met de treinen van deze spoorwegmaatschappij reis je in ongeveer 45 minuten van Kyoto naar Nara.
  • JR doet ruim 50 minuten dezelfde reis maar het JR station ligt veel minder centraal dan het Kintetsu Station. Reis je met de Japan Rail Pass dan is dit de meest logische keuze.

Het station van de private maatschappij Kintetsu ligt ondergronds in het centrum op loopafstand van de grote attracties. Het JR station ligt iets minder gunstig. Er rijden bussen die de stations van Kintetsu en JR met elkaar en met de bezienswaardigheden verbinden.

TIP: Voor onbeperkt gebruik van de treinen van Kintetsu en de bussen in Nara is de Kintetsu Rail Pass wellicht een gunstige keuze voor je. Voor meer info zie de link in de widget links bovenaan deze pagina.

Openbaar vervoer in Nara

Openbaar vervoer in Nara

Na aankomst met het openbaar vervoer in Nara liggen veel van de bezienswaardigheden op loopafstand. Toch kan het wel prettig zijn of af en toe de bus te nemen. Zeker als je ook de tempels iets verder van het station wilt bezoeken. De belangrijkste buslijnen in de stad zijn:

  • Lijnen 1 & 2: Beide lijnen rijden een rondje door de stad via dezelfde route (lijn 1 rijdt tegen de klok in en lijn 2 rijdt met de klok mee) tussen de treinstations en de bezienswaardigheden
  • Lijn 72: Verbindt Nara Park en het Kintetsu station met de tempels Toshodai-ji en Yakushi-ji
  • Lijn 102: Rijdt vanaf Nara Park via het Kintetsu station naar de locatie van het voormalige Heijo Paleis

Kintetsu Rail Pass

Nara ligt midden in het servicegebied van Kintetsu, het grootste private openbaar vervoer bedrijf in de Kansai regio. Reis je vanuit Kyoto of Osaka hierheen dan is Kintetsu eigenlijk de meest logische keuze. Er rijden rechtstreekse treinen vanaf Kyoto Station en vanaf de stations Namba en Tsuruhashi in Osaka. Voor een bezoek aan Nara is de Kintetsu Rail Pass dan ook voor veel reizigers een populaire keuze.

Met de Kintetsu Rail Pass maak je onbeperkt gebruik van al het openbaar vervoer dat door Kintetsu verzorgd wordt in het servicegebied. Daar valt het volgende openbaar vervoer onder:

  • Namba/Nara lijn treinen tussen Osaka en Nara
  • Kyoto/Kashihara lijn treinen tussen Kyoto en Nara
  • Nara Kotsu bussen binnen Nara

Met de combinatie van trein en bus zijn alle belangrijke bezienswaardigheden in de omgeving van Nara te bereiken met openbaar vervoer dat onder de Kintetsu Rail Pass valt. Deze pas is beschikbaar als een 1, 2 of 5-daagse kaart. Voor meer informatie klik op de link in de widget links bovenaan deze pagina of onze pagina over deze treinpas.