Todai-ji

Todai-ji

Todai-ji

Todai-ji

Zonder twijfel is Todai-ji het hoogtepunt van Nara. De gigantische hal van deze Boeddhistische tempel is een van de grootste houten bouwwerken op aarde. En alsof dat nog niet voldoende was, staat binnen in het hoofdgebouw het grootste bronzen Boeddha-beeld van Japan. Je hoeft geen Boeddhistische achtergrond te hebben om onder de indruk te zijn. De tempel ligt in het prachtige Nara Park.

De bouw van de tempel is ter herleiden naar de 8e eeuw, de periode waarin Nara de hoofdstad was van Japan. In de 1200 jaar daarna is het gebouw meerdere keren afgebrand en opnieuw gebouwd. Begin 20ste eeuw stond het gebouw op instorten, maar gelukkig werd het gered. De renovatie duurde bijna 10 jaar. In 1998 plaatste UNESCO Todai-ji op de Werelderfgoedlijst.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Todai-ji ligt in Nara Park, op ongeveer 30 minuten lopen vanaf Kintetsu Nara station of 45 minuten vanaf JR Nara station. Vanaf beide stations rijden bussen naar Nara Park. Stap uit bij de halte Daibutsuden.