Hachiman Bori

Omihachiman

Weer in Omihachiman

Komende dagen in Omihachiman
vrijdag
zaterdag
zondag
21 jun
22 jun
23 jun
Omihachiman
Omihachiman
Omihachiman
17°C
19°C
21°C
24°C
25°C
23°C
zware regenval
zware regenval
zware regenval

Omihachiman is een oud handelsstadje aan de oostelijke oever van het Biwako Meer, het grootste meer van Japan. Met de trein ben je vanaf Kyoto ongeveer 30 minuten onderweg.

Bij het dorpje Hachiman werd eind 16de eeuw een kasteel gebouwd. Onder de rook van dat kasteel ontstond een levendig handelscentrum. Het dorp lag ideaal aan het water en fungeerde als haven voor het achterland. De oude kern van het handelsdorpje Hachiman is goed bewaard gebleven als wijk in het westelijk gedeelte van moderne stad.

Ook het kanalenstelsel dat gebruikt werd om goederen via het water het dorp in te voeren is gedeeltelijk bewaard. Het hoogtepunt hiervan is de Hachiman-bori, de gracht die door de wijk voert.

Zien & doen in Omihachiman


 • Mount Hachiman

  Mount Hachiman

  Het stadje Omihachiman ontwikkelde zich rond het kasteel bovenop Mount Hachiman. Tegenwoordig kun je op de berg wandelen.

 • Suigo tour

  Suigo tour

  Met een suigo tour, een bootje en een gids/gondelier, kun je de oude waterweg van Omihachiman verkennen.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Omihachiman. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Omihachiman.

Hachiman Bori

Vervoer


De JR Biwako-lijn loop vanaf Kyoto langs de oostzijde van het Biwako Meer en stopt onder andere in Omihachiman en Hikone. De rit vanaf Kyoto duurt ongeveer 30 minuten. Het historische centrum van de stad ligt ongeveer 2 kilometer ten noordwesten van het treinstation. Vanaf de noordelijke uitgang van het station rijdt iedere 10-30 minuten een bus richting de bezienswaardigheden. Het centrum zelf is uitstekend te voet te verkennen.

Hotels


Hoewel de stad prima te bezoeken is als dagtrip vanaf Kyoto is het ook een leuke plek om te overnachten als je ruimte hebt in je reisschema. Kies dan voor een van de traditionele gasthuizen in het historische centrum.

Historisch centrum

In het historische centrum liggen een paar traditionele gasthuizen waar je heerlijk kunt overnachten en de Japanse gastvrijheid kunt ervaren.

 • Guesthouse Mio ligt midden in het historische district en heeft een tuin met uitzicht op de rivier en wordt bijzonder goed beoordeeld door reizigers.
 • Guesthouse En is iets verder verwijderd van het centrum van de stad maar ook een uitstekende keuze. Er zijn gratis leenfietsen beschikbaar in de accommodatie om op een ontspannen manier de stad en de oevers van het Biwako Meer te verkennen.