Mount Hachiman

Mount Hachiman

Mount Hachiman

Mount Hachiman

Het stadje Omihachiman groeide ooit uit rond Kasteel Hachiman, bovenop de berg Mount Hachiman. Het kasteel is al lang verdwenen, maar de berg is nog steeds een populaire bezienswaardigheid. Het uitzicht over de lager gelegen stad aan de ene kant en het Biwako Meer aan de andere kant is, zeker op heldere dagen, prachtig. Een wandelroute van ongeveer 20 minuten loopt rond de top van de berg.

Aan de voet van Mount Hachiman ligt het Shinto heiligdom Himure Hachimangu. Dit sfeervolle heiligdom ligt tussen de bomen op een steenworp afstand van de Hachiman Ropeway. Deze kabelbaan brengt je in een paar minuten naar de top van de berg. Daar staat de tempel Zuiryu-ji op de plek waar vroeger het kasteel stond. De tempel stond ooit in Kyoto en is opgedragen aan voormalige kasteelheer van Kasteel Hachiman. In 1961 is de tempel van Kyoto verhuisd naar de huidige lokatie.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De top van Mount Hachiman is bereikbaar met de Hachiman Ropeway. Vanaf Omihachiman Station vertrekt iedere 10-30 minuten een bus die niet ver van Himure Hachimangu stop.