Mount Hachiman

Mount Hachiman

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het stadje Omihachiman groeide ooit uit rond Kasteel Hachiman, bovenop de berg Mount Hachiman. Het kasteel is al lang verdwenen, maar de berg is nog steeds een populaire bezienswaardigheid. Het uitzicht over de lager gelegen stad aan de ene kant en het Biwako Meer aan de andere kant is, zeker op heldere dagen, prachtig. Een wandelroute van ongeveer 20 minuten loopt rond de top van de berg.

Aan de voet van Mount Hachiman ligt het Shinto heiligdom Himure Hachimangu. Dit sfeervolle heiligdom ligt tussen de bomen op een steenworp afstand van de Hachiman Ropeway. Deze kabelbaan brengt je in een paar minuten naar de top van de berg. Daar staat de tempel Zuiryu-ji op de plek waar vroeger het kasteel stond. De tempel stond ooit in Kyoto en is opgedragen aan voormalige kasteelheer van Kasteel Hachiman. In 1961 is de tempel van Kyoto verhuisd naar de huidige lokatie.

Vanaf de top van de berg heb je een mooi uitzicht over de stad Omihachiman en een stukje van het Biwako Meer, het grootste meer van Japan. Vanaf dit meer loopt een kanalenstelsel door Omihachiman, waarop je met een suigo tour een boottochtje kunt maken.

Bereikbaarheid Mount Hachiman

De top van Mount Hachiman is bereikbaar met de Hachiman Ropeway. Vanaf Omihachiman Station vertrekt iedere 10-30 minuten een bus die niet ver van Himure Hachimangu en het dalstation van de kabelbaan stopt.