Met een suigo tour, een bootje en een gids/gondelier, kun je de oude waterweg van Omihachiman verkennen. Dit is een leuk uitstapje wat in maar weinige westerse reisgidsen beschreven staat. Dat komt waarschijnlijk omdat de meeste informatie erover alleen beschikbaar is in het Japans.

De Omihachiman Tourist Information Centre, net buiten het JR Omihachiman station heeft wat informatie in het Engels en zijn graag bereid om een telefonische reservering te maken bij een van de bedrijven die boot tours, zogenoemde suigo tours, aanbieden.

Je boekt en betaald altijd per boot. Reguliere boten hebben een capaciteit van 6 maar er zijn ook boten waar 8 mensen op kunnen. De aanbevolen route duurt 80 minuten.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Omihachiman Station ligt op iets meer dan 30 minuten met de trein vanaf Kyoto. Vanaf de noordelijke uitgang van het station neem een bus richting Hachiman-bori, de historische gracht van de stad. De suigo tour bootjes vertrekken vanaf hier.