Weer in Osaka

Komende dagen in Osaka
vrijdag
zaterdag
zondag
21 jun
22 jun
23 jun
Osaka
Osaka
Osaka
18°C
21°C
23°C
27°C
27°C
25°C
zeer zware regenval
matige regen
zware regenval

Met bijna 3 miljoen inwoners is Osaka de derde stad van Japan. Waar Tokyo het politieke centrum is, is Osaka van oudsher het middelpunt van de handel. Toen de Japanse samenleving nog een nadrukkelijk klasse-systeem kende had niemand respect voor handelaars. Ze werden ingedeeld onder de laagste klasse, maar verdienden meestal meer dan de mensen die zich in de hoogste klasse bevonden. De cultuur van de stad komt voort uit de gemoedelijkheid waarmee de handelaren zich niets aantrokken van hun klassering en gewoon lol hadden in hun leven. Die gemoedelijkheid vormt het sterkste contrast met rivaal Tokyo.

Osaka is de belangrijkste stad in de Kansai regio. Samen met Kyoto in het noordoosten en Kobe in het westen vormt de stad een grootstedelijke agglomeratie met 19 miljoen inwoners. De drie grote steden en de daar tussen gelegen voorsteden vormen een aaneengesloten keten van bebouwing.

De stad zelf kent twee belangrijke kernen die je als centrum zou kunnen omschrijving: Kita en Minami. Kita, wat “noord” betekent ligt rond Osaka Station. Hier komen de spoorlijnen vanuit de richting Kyoto en Kobe samen met de spoor- en metrolijnen die het noordelijke gedeelte van de stad ontsluiten. Dit moderne gebied in de wijk Umeda vormt een chique uitgaans- en winkelcentrum dat zich kilometers uitstrekt.

Minami, wat “zuid” betekent, ligt in het gebied tussen de stations Namba en Tennoji in het zuiden van van de stad. Ook dit is een belangrijk spoorknooppunt met verbindingen richting Nara, Wakayama, Koyasan en Kansai Airport. Minami heeft lang het stempel “retro” gehad, maar recent komt ook hier steeds meer vernieuwing kijken.

In deze reisgids nemen we je graag mee naar wat best een wereldstad genoemd mag worden. Onder het kopje Zien & doen vertellen we je wat er allemaal te beleven is in deze metropool. Wil je weten hoe je hierheen reist en je weg door de stad vindt met het openbaar vervoer, scroll dan snel verder naar het kopje Vervoer. Blijf je een paar nachtjes slapen in de stad, dan vind je onder het kopje Hotels de beste locaties.

Zien & doen in Osaka


 • Abeno Harukas

  Abeno Harukas

  De 300 meter hoge wolkenkrabber Abeno Harukas in Osaka is de hoogste wolkenkrabber met observatie dek in Japan.

 • Cosmo Tower

  Cosmo Tower

  Vanaf het observatie platform van de 256 meter hoge Cosmo Tower heb je een prachtig uitzicht over de havens van Osaka.

 • Kasteel Osaka

  Kasteel Osaka

  Ooit was Kasteel Osaka een formidabel fort en een van de meest gerespecteerde verdedigingswerken van Japan.

 • Minoo Park

  Minoo Park

  Minoo Park is het dichtstbijzijnde stukje natuur in de buurt van het centrum van Osaka. Een wandelpad van 3 kilometer voert naar de Minoo Waterval.

 • Mozu Graven

  Mozu Graven

  De Mozu Graven is een cluster grafheuvels uit de 4e-6e eeuw die bestempeld zijn als Werelderfgoed.

 • Osaka Aquarium Kaiyukan

  Osaka Aquarium Kaiyukan

  Osaka Aquarium Kaiyukan is een van de grootste en mooiste van Japan. De grootste van de 15 tanks is 9 meter diep.

 • Shitenno-ji

  Shitenno-ji

  De Boeddhistische tempel Shitenno-ji is gebouwd in 593 tijdens de introductie van het Boeddhisme in Japan. Het is de eerste door de staat gebouwde tempel.

 • Sumoworstelen in Osaka

  Sumoworstelen in Osaka

  In maart is het Grote Toernooi van het sumoworstelen in Osaka. Het maart toernooi vindt plaats in de EDION Arena Osaka.

 • Tsutenkaku

  Tsutenkaku

  De opvallende uitkijktoren Tsutenkaku ligt in de retro-wijk Shinsekai in het zuiden van Osaka. In de omliggende wijk ervaar je het echte Osaka.

 • Universal Studios Japan

  Universal Studios Japan

  Universal Studios Japan in Osaka is het eerste Universal park in Azië en na Tokyo Disney het populairste attractiepark van Japan.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Osaka. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Osaka.

Tsutenkaku

Vervoer


 • Openbaar vervoer in Osaka

  Openbaar vervoer in Osaka

  Het openbaar vervoer in Osaka is een goed samenhangend netwerk van metro’s, treinen en bussen.

 • Kansai Airport

  Kansai Airport

  Kansai Airport is dé grote internationale luchthaven van Osaka met directe vluchten naar grote delen van de wereld.

 • Itami Airport

  Itami Airport

  Itami Airport wordt alleen nog gebruikt voor de afhandeling van binnenlandse vluchten, met Tokyo als belangrijkste bestemming.

 • Reizen naar Osaka

  Reizen naar Osaka

  Wat zijn de beste opties voor het reizen naar Osaka vanuit Nederland? En wat zijn de mogelijkheden als je vanaf Tokyo komt?

 • Van Osaka naar Tokyo

  Van Osaka naar Tokyo

  Kies voor je reis van Osaka naar Tokyo voor de hypersnelle Shinkansen trein of stap in het vliegtuig.

Hotels


Osaka is een grote stad, dus de locatie van je hotel is erg belangrijk. De Midosuji-lijn metro is de belangrijkste verkeersader van de stad dus is het een logische keuze om in de buurt van een Midosuji-lijn station te verblijven. De stad is een van de grootste handelscentra van Japan, wat betekent dat er veel betaalbare zakenhotels zijn die ook prima geschikt zijn voor reizigers.

Umeda

In dit gebied in het noorden van de stad ligt de grootste transport hub. Hier zit je goed om Osaka te verkennen, maar je hebt ook een goede verbinding met Kyoto en Kobe. In Umeda vind je behalve een goede aansluiting op vervoer ook enorme winkelcentra en honderden restaurants.

Namba

Ook in Namba komen een aantal spoorlijnen samen met de Midosuji-lijn. De buurt zelf is levendig, met veel winkels en restaurants. Wil je wat mee krijgen van het nachtleven in Osaka dan zit je beter in Namba dan in Umeda. Namba is bovendien een goede uitvalsbasis voor dagtrips naar Nara.

Honmachi

Als je niet kunt kiezen tussen Umeda en Namba, als je Osaka niet gebruikt als uitvalsbasis maar de stad zelf wilt ontdekken dan is Honmachi de beste keuze. Honmachi ligt midden tussen Umeda en Namba en is een stuk rustiger maar nog steeds gezellig. Vanuit Honmachi zou je naar Namba of Umeda kunnen wandelen, maar ook hier zit je bovenop de Midosuji-lijn.

Van ons blog


 • De 12 hoogste torens van Japan

  De 12 hoogste torens van Japan

  In Japan is 27% van het land vlak genoeg om op te bouwen. Grond is schaars dus wordt er de hoogte in gebouwd. Dit zijn de hoogste torens van Japan.

 • De 10 grootste steden van Japan

  De 10 grootste steden van Japan

  Japan is een bijzonder land met veel afwisseling. Naast de traditie en cultuur heeft het land ook enorme steden. Dit zijn de 10 grootste steden van Japan.

 • Sake, samoerai en thee ceremonies bij Maikoya

  Sake, samoerai en thee ceremonies bij Maikoya

  Wat zou jij willen zien op jouw reis naar Japan? Bereid je voor en boek alvast een paar culturele ervaringen bij Maikoya.

 • UNESCO Werelderfgoed in Japan

  UNESCO Werelderfgoed in Japan

  23 plaatsen zijn aangeduid als UNESCO Werelderfgoed in Japan. 19 locaties zijn cultureel erfgoed en 4 locaties zijn natuurlijk erfgoed.

 • 5 onsen stadjes in de buurt van Osaka

  5 onsen stadjes in de buurt van Osaka

  De beste manier om even helemaal te ontspannen tijdens je Japan reis is een bezoek aan een onsen. Dit zijn de 5 leukste onsen stadjes in de buurt van Osaka.

 • Wonen in Osaka, de gaafste stad van Japan

  Wonen in Osaka, de gaafste stad van Japan

  Wat is de gaafste stad in Japan om in te wonen? We vroegen het onze lezers. Het antwoord verraste ons eigenlijk een beetje: jullie willen wonen in Osaka!