Abeno Harukas

Abeno Harukas

Abeno Harukas

Abeno Harukas

Een van de nieuwst en hoogste gebouwen van Japan staat in het zuiden van Osaka. Tot een aantal jaar geleden was het zuiden van de stad niet bepaald charmant. Hoewel Japan een veilig land is, was het gebied ten zuiden van Station Tennoji nou niet bepaald een wijk die veiligheid uitstraalde. De buurt heeft over recente jaren een totale facelift ondergaan en is nu dé nieuwste place to be. Het hoogtepunt is de 300 meter hoge wolkenkrabber Abeno Harukas.

Dit gebouw is de hoogste wolkenkrabber met observatie dek in Japan. Vanaf de 60ste verdieping geniet je van een 360 graden panoramisch uitzicht over Osaka en de baai.

De lagere verdiepingen van Abeno Harukas huisvesten het grootste warenhuis van Japan. Met ruim 100.000 vierkante meter aan winkelruimte is dit hét walhalla voor de fervente shopper.

Op de 16de verdieping ligt het Abeno Harukas Museum. Het museum heeft geen vaste collectie maar heeft iedere paar maanden een volledig nieuwe tentoonstelling van voornamelijk westerse en boeddhistische kunst. Naast het museum ligt een mooi terras dat gratis toegankelijk is. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over het centrum van Osaka, maar uiteraard is het uitzicht vanaf de 60ste verdieping spectaculairder.

Klook

Tickets

Ervaar Japan werkt samen met tour website Klook. Via Klook koop je veilig en eenvoudig vooraf je toegangskaartjes voor de belangrijkste bezienswaardigheden.

Bereikbaarheid

De torens van Abeno Harukas staan bovenop station Abenobashi van de spoorwegmaatschappij Kintetsu. Vanuit het centrum van Osaka kun je echter het beste de JR Osaka Ringlijn of Metro Midosuji-lijn nemen.