Abeno Harukas

Abeno Harukas

Tickets

Koop je toegangskaartje voor Abeno Harukas eenvoudig en veilig online via Klook en sla de wachtrij aan de kassa over.

Klook

Een van de nieuwst en hoogste gebouwen van Japan staat in het zuiden van Osaka. Tot enkele jaren geleden was het zuiden van de stad niet bepaald charmant. Hoewel Japan een veilig land is, was het gebied ten zuiden van Station Tennoji nou niet bepaald een wijk die veiligheid uitstraalde. De buurt heeft over recente jaren een totale facelift ondergaan en is nu dé nieuwste place to be. Het hoogtepunt is de 300 meter hoge wolkenkrabber Abeno Harukas.

Dit gebouw is de hoogste wolkenkrabber met observatie dek in Japan. Vanaf de verdiepingen 58 t/m 60 geniet je van een 360 graden panoramisch uitzicht over Osaka en de baai.

De lagere verdiepingen van de toren huisvesten de Abeno Harukas Kintetsu Department Store, het grootste warenhuis van Japan. Met ruim 100.000 vierkante meter aan winkelruimte is dit hét walhalla voor de fervente shopper.

Op de 16de verdieping ligt het Abeno Harukas Museum. Het museum heeft geen vaste collectie maar heeft iedere paar maanden een volledig nieuwe tentoonstelling van voornamelijk westerse en boeddhistische kunst. Naast het museum ligt een mooi terras dat gratis toegankelijk is. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over het centrum van Osaka, maar uiteraard is het uitzicht vanaf de 60ste verdieping spectaculairder.

Bereikbaarheid Abeno Harukas

Het complex is prima te bereiken met het openbaar vervoer want het staat bovenop station Abenobashi van de spoorwegmaatschappij Kintetsu. Vanuit het centrum van Osaka kun je echter het beste de JR Osaka Ringlijn of Metro Midosuji-lijn nemen:

  • JR Ringlijn, de spoorlijn die in een cirkel rond het centrum loopt, stopt op station Tennoji. Vanuit de zuidelijke uitgang van dit station ligt het complex aan de overkant van de straat.
  • Midosuji-lijn van de Osaka Metro loopt in een rechte lijn van noord naar zuid en verbindt de belangrijkste wijken van de stad. Ook als je deze lijn kiest stap je uit bij station Tennoji.