Cosmo Tower

Cosmo Tower

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De Cosmo Tower is een van de hoogste gebouwen van Osaka. In 1995 werd de kantoor toren gebouwd als World Trade Center Osaka. Sinds 2010 is het bestuur van de prefectuur Osaka hier gevestigd. De toren staat in het havengebied van de stad. De bovenste van de 55 verdiepingen van het gebouw is ingericht als Sky Lobby met een panorama observatiedek. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de haven. Op heldere dagen rijkt het zicht tot aan Kobe en Mount Rokko.

Op de bovenste verdiepingen van de Cosmo Tower liggen een aantal restaurants waar je, met een beetje geluk, vanaf je tafel van het uitzicht kunt genieten. Wil je alleen naar het observatiedek dan betaal je ¥ 800 per persoon.

Ook op de onderste verdiepingen van de Cosmo Tower zijn een aantal restaurants, winkels en een klein museum gevestigd. Aan de overkant van de straat ligt het Asia-Pacific Trade Center, met nog meer winkels en restaurants. Hier is het op een zonnige dag heerlijk toeven op een terrasje aan het water.

Bereikbaarheid Cosmo Tower

De Cosmo Tower ligt iets voorbij het westelijke eindpunt van de Chuo-lijn van de Osaka Metro. Vanaf Osaka Station neem de Midosuji-lijn en stap in Honmachi Station over op de Chuo-lijn richting Cosmo Square. Vanaf Cosmo Square Station loop je in 10 minuten naar de toren. Je kunt hier ook overstappen op de New Tram en één halte meerijden tot aan Trade-Center-mae Station.