Kasteel Osaka

Kasteel Osaka

Tickets

Koop je toegangskaartje voor Kasteel Osaka eenvoudig en veilig online via Klook en sla de wachtrij aan de kassa over.

Klook

Het kasteel van Osaka is een van de meest bekende kastelen van Japan. Het speelde een belangrijke rol in de vereniging van de verschillende regio’s van Japan in de 16de eeuw. In 1583 begon Toyotomi Hideyoshi aan de bouw van zijn kasteel dat een kopie moest worden van het kasteel van Oda Nobunaga, zijn voorganger en eerste initiatiefnemer van de vereniging van Japan. Het kasteel van Hideyoshi overtrof dat van Oda op alle fronten. In 15 jaar tijd groeide Kasteel Osaka uit tot een formidabel fort.

Na een verloren gevecht in 1615 tussen de manschappen van Hideyoshi’s zoon en het leger van de shogun, die op dat moment over Japan heerste, viel het kasteel. De shogun, Tokugawa, begon in 1620 met het herstellen van de schade dat het kasteel opgelopen had tijdens het gevecht. De muren die in die periode door de samurai gebouwd zijn staan er nog steeds.

In 1660 en 1665 werd het kasteel getroffen door de bliksem. Beide keren resulteerde dit in een grote brand. Het kasteel raakte hierna in verval en In 1843 werd een poging ondernomen tot herstel. In 1868 werd de heerschappij over Japan overgedragen van de shogun naar de keizer, die eeuwen lang in ballingschap had geleefd in Kyoto. Tijdens onrusten rond de overdracht werd Kasteel Osaka in brand gestoken en bijna geheel verwoest.

In 1928 nam de burgemeester van Osaka het initiatief om het kasteel te laten herstellen. Echter niet met originele materialen. Een gedeelte van het hoofdgebouw werd opgetrokken van beton. Tussen 1995 en 1997 werd het kasteel volledig hersteld in de glorie van haar hoogtijdagen.

Bereikbaarheid Kasteel Osaka

Het kasteel is prima de bereiken met het openbaar vervoer. Rond het complex liggen een aantal metro- en treinstations. Voor de meeste reizigers zal de Osaka Ringlijn trein de makkelijkste keuze zijn. Station Osakajokoen ligt op de rand van het park rond het kasteel.