Minoo Park

Minoo Park

Hankyu Tourist Pass

Met de Hankyu Tourist Pass reis je 1 of 2 dagen onbeperkt met alle treinen van de spoorwegmaatschappij Hankyu.

Klook

Minoo Park is een bosrijk ravijn direct ten noorden van de metropool Osaka. Het is de dichtstbijzijnde plek vanaf de stad om van de natuur te genieten. Tijdens de herfst is dit een van de beste plekken in de Kansai regio om het spektakel van de momiji herfstbladeren te aanschouwen. In de tweede helft van november zijn de bladeren op hun mooist.

Het volledige ravijn is ongeveer 3 kilometer lang. Een verhard wandelpad loopt over de volle lengte en begint bij Minoo Station. Langs de eerste helft liggen een paar gezellige restaurantjes en theehuizen, maar naarmate je dieper het ravijn in wandelt neemt de natuur de overhand. Het wandelpad eindigt bij het hoog(s)te punt: Minoo Waterval.

Minoo Park
Minoo Waterval ligt aan het einde van het wandelpad door Minoo Park.

Met 33 meter is de waterval de belangrijkste natuurlijke attractie van Minoo Park. De naam van de waterval komt van de vorm die zou lijken op een wan, een traditionele mand om kaf van koren te scheiden. In het Japans heet zo’n mand een minoo. Later is deze naam aan het hele gebied, het park en het stadje aan de voet van het ravijn gegeven.

Tijdens het herfstseizoen verkopen standjes langs het wandelpad een unieke lekkernij: momiji tempura. Dit zijn in beslag gefrituurde herfstbladeren uit het park. Kijk wel uit als je al etend door het park loopt, want er woont een kolonie wilde apen die het leuk vinden om bezoekers dingen uit hun handen te grissen.

Minoo Park
Kijk uit voor de apen.

Bereikbaarheid Minoo Park

Het wandelpad door het park begint bij Minoo Station, het eindpunt van de Hankyu Minoo-lijn. Vanaf het centrum van Osaka is dit de aangewezen manier om hierheen te reizen. Onderweg heb je altijd een overstap:

  • Hankyu Takarazuka-lijn vanaf Hankyu Umeda in het centrum van Osaka vertrekt iedere 10 minuten. Stap in Ishibashi-Handai-mae over op de Hankyu Minoo-lijn. Inclusief overstap duurt de reis 30 minuten.

Met de Hankyu Tourist Pass reis je 1 of 2 dagen onbeperkt met alle treinen van de lokale spoorwegmaatschappij Hankyu. Een retourtje van Umeda naar Minoo kost vrijwel hetzelfde als de Hankyu Tourist Pass, dus als je nog andere bestemmingen hebt die je met Hankyu kunt bereiken dan ben je al heel snel veel voordeliger uit. Via de widget links bovenaan deze pagina bestel je de pas veilig en eenvoudig via onze partner Klook.