Mozu Graven

Mozu Graven

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Even ten zuiden van Osaka, in de stad Sakai, ligt een cluster van tientallen eeuwenoude grafheuvels. Samen met een aantal andere grafheuvels verspreid over de regio vormt dit cluster het UNESCO Werelderfgoed van de Mozu Graven.

De grafheuvels stammen uit de 4de, 5de en 6de eeuw en waren uitsluitend bestemd voor de regerende elite. De graven van de belangrijkste mensen zijn uitgebreid en opvallend vorm gegeven. De grootste van de Mozu Graven is de grafheuvel van Keizer Nintoku. De Nintoku grafheuvel is 800 meter lang en 600 meter breed. Dat maakt het niet alleen het grootste graf van Japan maar ook een van de grootste graven ter wereld. Even verderop ligt ook de grafheuvel van Keizer Richu, het op twee na grootste graf van Japan.

Een kofun, wat grafheuvel betekent in het Japans, bestaat uit een grote aarden heuvel die oorspronkelijk vrij gehouden werd van begroeiing. De grootste graven, waaronder die van de keizers Nintoku en Richu, hebben vanuit de lucht gezien de vorm van een sleutelgat en zijn omringd door een gracht. De grootsten van de Mozu Graven zijn vrijwel niet toegankelijk voor het publiek. De beste plek om over de graven  uit te kijken is vanaf het gratis observatiedek op de 21ste verdieping van het stadhuis van Sakai. Een aantal van de kleinere grafheuvels liggen in het ruim opgezette Daisen Park.

Bereikbaarheid Mozu Graven

Het dichtstbijzijnde treinstation in de buurt van de Mozu Graven is Mozu Station op de JR-lijn tussen Tennoji (in het zuiden van Osaka) en Kansai Airport. Vanaf Tennoji reis je in nog geen 15 minuten naar Mozu Station. Alleen stoptreinen stoppen hier. De Japan Rail Pass is bruikbaar voor deze rit. Vanaf het station loop je in een paar minuten naar Daisen Park.

Om bij het stadhuis van Sakai te komen vanuit Osaka neem je een Nankai Koya-lijn trein vanaf Namba of Shin-Imamiya naar Sakaihigashi Station. Ook deze treinrit duurt minder dan 15 minuten. Het stadhuis ligt direct naar Sakaihigashi Station.