Van Osaka naar Tokyo

Van Osaka naar Tokyo

Boek Shinkansen

Kies voor je reis van Osaka naar Tokyo voor de supersnelle Shinkansen kogeltrein. Via Klook boek je veilig en eenvoudig je tickets voor deze trein.

Klook

In het westen van Japan is Osaka met ongeveer 3 miljoen inwoners de grootste stad, maar Tokyo is met bijna 14 miljoen inwoners verreweg de grootste stad van het land. Geen wonder dat de route tussen deze twee steden een van de drukst bereisde routes ter wereld is. Voor de reis van Osaka naar Tokyo kun je kiezen uit de hypersnelle Shinkansen trein of het vliegtuig.

Naar Tokyo met de Shinkansen

De meest comfortabele manier om van Osaka naar Tokyo te reizen is met de Shinkansen hogesnelheidstrein. Beide steden worden met elkaar verbonden door de Tokaido Shinkansen, de oudste hogesnelheidslijn van Japan. Op deze lijn rijden drie verschillende treintypes.

In het kort

Trein

Haltes

Reisduur

Nozomi

6 haltes

2 uur 24 minuten

Hikari

14 haltes

2 uur 58 minuten

Kodama

17 haltes

3 uur 56 minuten

De snelste van de drie is de Nozomi service. Deze dienst stopt alleen op de grootste stations: Shin-Osaka, Kyoto, Nagoya, Shin-Yokohama, Shinagawa en Tokyo. Met deze trein duurt de reis vanaf Osaka ongeveer tweeëneenhalf uur. De andere twee treintypes zijn de Hikari, die onderweg stopt op meer stations, en de Kodama dienst die op alle stations stopt.

Maak je gebruik van de Japan Rail Pass, dan reis je onbeperkt en zonder extra kosten met de de Hikari en Kodama treinen maar voor de Nozomi geldt een toeslag van ¥ 4.960 / € 29 voor de reis van Osaka naar Tokyo.

Heb je geen Japan Rail Pass, dan kun je op ieder groter JR treinstation in Japan een kaartje kopen voor deze reis. Tijdens de drukkere periodes zijn treinen soms vol, dus wil je zeker zijn van een plekje boek dan vooraf je tickets via de widget links bovenaan deze pagina. In dat geval ben je voor een enkele reis ¥ 13.870 / € 82 kwijt.

Tokaido Shinkansen opweg van Osaka naar Tokyo

Naar Tokyo met het vliegtuig

De trein is de meest duurzame en waarschijnlijk de meest handige manier voor de reis tussen de twee steden. Het vliegtuig is echter nog steeds een goed alternatief. Zowel Osaka als Tokyo hebben meerdere luchthavens, maar verreweg de meeste vluchten vliegen tussen Itami Airport (Osaka) en Haneda Airport (Tokyo). De twee grootste luchtvaartmaatschappijen van Japan, Japan Airlines en ANA, verzorgen samen 30 vluchten per dag van Itami naar Haneda.

In het kort

JAL

15 vluchten per dag

ANA

15 vluchten per dag

Een rechtstreekse vlucht duurt iets meer dan een uur. Reken je de reis naar de luchthaven mee en het feit dat je toch graag minimaal een uur voor vertrek aanwezig bent, dan ben je ruim drie uur onderweg.