Dotonbori

Reizen naar Osaka

Vliegtickets

Hier lees je hoe je het beste kunt reizen naar Osaka. Je leest hoe je er komt vanuit Nederland en vanuit Tokyo. De grootste stad van westelijk Japan is Osaka. Vergeleken met Tokyo hangt er een compleet andere sfeer. De mensen zijn gemoedelijker en het eten smaakt beter. Net als tussen grote steden in Nederland is er een onderlinge rivaliteit die tot uiting komt in kleine cultuurverschillen. Een van de leukste verschillen vind je op de roltrap.

Naar Osaka vanuit Nederland

Eigenlijk is de enige reële mogelijkheid om te reizen naar Osaka vanuit Nederland per vliegtuig. Het is natuurlijk ook mogelijk om met de Trans Siberië Express over land te reizen, maar dat is een verhaal apart.

De enige rechtstreekse vliegroute van Amsterdam naar Osaka wordt uitgevoerd door KLM. Via deze weg zit je ongeveer 11 uur in het vliegtuig. Een retourtje met KLM kost over het algemeen zo’n € 900 – € 1.100. Behoorlijk wat goedkoper is een vlucht met tussenstop. Als je geluk hebt ben je voor een retourvlucht met tussenstop minder dan € 700 kwijt.

Een van de snelste opties naar Osaka met tussenstop is Finnair via Helsinki. Finnair profileert zich als verbinding tussen Europa en Azië en ze zorgen er dan ook voor dat vluchten goed op elkaar aansluiten. Je hoeft niet zo lang te wachten op de luchthaven van Helsinki. Via Helsinki duurt reizen naar Osaka ongeveer 14 uur.

Lufthansa biedt een goede verbinding met tussenstops in München of Frankfurt. Met de goedkoopste Lufthansa tickets heb je verder vaak een extra tussenstop in Tokyo. British Airways heeft een soortgelijke verbinding met een tussenstop in London Heathrow en een tussenstop in Tokyo. Twee tussenstops betekent ook een iets langere reistijd. Met Lufthansa en British Airways ben je 17 – 19 uur onderweg.

AirlineStopsReisduur
KLM011 uur
Finnair114 uur
Lufthansa219 uur
British Airways219 uur
Reisduur en prijs zijn indicaties en kunnen afwijken.

Vliegen vanaf Tokyo

Hemelsbreed is de afstand van Tokyo naar Osaka ongeveer 400 kilometer. De verbinding tussen de twee steden is een van de drukste vliegroutes van Japan. Behalve ANA en JAL, de twee grote luchtvaartmaatschappijen van Japan, vliegen er ook een aantal budget airlines op deze route. Dagelijks verzorgen meerdere airlines tientallen vluchten per dag. Het goedkoopste ticket kost ongeveer € 40, maar daarbij moet je wel vaak extra betalen voor je bagage. Inclusief bagage ben je ongeveer € 100 kwijt voor een enkeltje.

LET OP: zowel Osaka als Tokyo hebben twee luchthavens. Haneda Airport ligt niet ver van het centrum van Tokyo, terwijl Narita Airport een uur buiten de stad ligt. In Osaka ligt Itami Airport niet ver van het centrum terwijl je naar Kansai International Airport bijna een uur onderweg bent.

Vliegtuig

Trein vanaf Tokyo

Hemelsbreed is de afstand tussen de twee steden 400 kilometer. Over land is de kortste route ruim 500 kilometer. Met de Shinkansen hogesnelheidslijn doe je ongeveer 2,5 uur over deze afstand. De Tokaido Shinkansen verbindt Tokyo met Osaka via Yokohama en Nagoya. Dagelijks rijden er ruim 300 treinen tussen de twee steden, dus genoeg keuze! Een enkele reis kost ongeveer € 130. In de Shinkansen mag je zonder beperkingen je bagage meenemen.

JAPAN RAIL PASS: met de Japan Rail Pass kun je onbeperkt gebruik maken van de Shinkansen treinen tussen Tokyo en Osaka, met uitzondering van de snelste treindienst. De Nozomi treindienst stopt alleen op de grootste stations. Reis je met de Japan Rail Pass, kies dan een Hikari treindienst. Hikari treinen doen bijna 3 uur over de reis.

Reizen per Shinkansen