Sumiyoshi Taisha

Sumiyoshi Taisha

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het Shinto heiligdom Sumiyoshi Taisha in Osaka is gesticht in de 3de eeuw, nog voordat Boeddhisme in Japan geïntroduceerd werd. De unieke bouwstijl van het heiligdom wordt gezien als puur Japans, zonder invloeden vanaf het Aziatische vasteland. De enige andere heiligdommen in Japan met een soortgelijke bouwstijl zijn Izumo Taisha en de heiligdommen van Ise. Een van de belangrijkste kenmerken van deze bouwstijl zijn de recht aflopende daken met op de punten een kruis.

De Sumiyoshi Taisha in Osaka is de belangrijkste van ongeveer 2.300 Sumiyoshi heiligdommen gewijd aan de Shinto god die reizigers en zeelui beschermt. Vrijwel alle 2.300 heiligdommen liggen dan ook in de buurt van een haven. Het complex bestaat uit vier hoofdgebouwen en een aantal bijgebouwen die allemaal behoorlijk in het oog springen door hun fel oranje kleur. De prachtige boogbrug Sorihashi vormt de toegang tot het complex.

Sumiyoshi Taisha

Bereikbaarheid Sumiyoshi Taisha

Het heiligdom ligt direct ten oosten van het gelijknamige station op de Nankai Lijn die vanaf Namba via Shin-Imamiya naar Wakayama loopt. De rit vanaf Namba duurt 9 minuten. Alleen stoptreinen stoppen op dit station.