Sumoworstelen

Sumoworstelen in Osaka

Een van de meest spectaculaire traditionele sporten van Japan is het sumoworstelen. Zwaarlijvige worstelaars proberen elkaar zo snel mogelijk uit balans of uit de ring te werken. De sport is vergeven van tradities en rituelen, wat het veel interessanter maakt dan je wellicht zou vermoeden.

Iedere oneven maand houdt de Japanse Sumo Federatie een Grand Tournament, een Groot Toernooi. Het eerste (januari), derde (mei) en vijfde (september) toernooi vindt plaats in de Kokugikan Sumo Arena in Tokyo. De andere drie toernooi vinden respectievelijk plaats in Osaka (maart), Nagoya (juli) en Fukuoka (november).

Sumo toernooi in Osaka

Maart Toernooi

2de zondag in maart t/m 4de zondag in maart

In maart is het Grote Toernooi van het sumoworstelen in Osaka. Het evenement begint op de tweede zondag van maart en duurt 15 dagen. De voorverkoop van de tickets start over het algemeen halverwege februari. De kaartjes voor de goedkoopste zitplaatsen zijn te bemachtigen vanaf ¥ 2.500 en voor de duurste plekken direct naast de ring ben je ¥ 20.000 kwijt.

Bereikbaarheid sumoworstelen in Osaka

Het sumoworstelen in Osaka wordt gehouden in de EDION Arena Osaka, direct ten westen van het stationscomplex in de wijk Namba. Binnen het stationscomplex liggen stations van verschillende spoorwegmaatschappijen en metrolijnen, een grote openbaar vervoer hub dus.

Het grootste station is dat van de Nankai Railway, die Osaka verbindt met Wakayama en Koyasan. Ook de Kintetsu Railway vanuit Nara en Kobe stopt hier. Vanaf Osaka Station lopen de Midosuji-lijn en de Yotsubashi-lijn van de Osaka Metro door het stationscomplex van Namba.

Afhankelijk van de lijn waarmee je arriveert loop je in 5-15 minuten naar de EDION Arena Osaka.