Tsutenkaku

Tsutenkaku

Tsutenkaku

Tsutenkaku

Een van de meest in het oog springende herkenningspunten in het zuiden van Osaka is de toren Tsutenkaku. De toren ligt midden in de wijk Shinsekai (新世界), wat “nieuwe wereld” betekend. Deze wijk werd ontwikkeld voor de Tweede Wereldoorlog en in de decennia erna vrij grondig verwaarloosd.

De wijk Shinsekai is een levendige, maar erg retro-aandoende wijk. De straten van de wijk lopen in een soort stervorm allemaal richting Tsutenkaku. Dit gebied is het absolute downtown van Osaka. Tsutenkaku werd gebouwd in 1912.

Tijdens de oorlog werd de toren gesloopt omdat er staal nodig was, maar in 1956 herrees er een nieuwe toren. Deze toren staat nog steeds trots met een hoogte van 103 meter. Op 91 meter hoogte kijk je vanaf het observatiedek over heel Shinsekai. In 2015 is een nieuw dakterras bovenop het observatiedek in gebruik genomen.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Tsutenkaku en Shinsekai liggen op loopafstand van twee metrostations en een treinstation. De meest voor de hand liggender zijn station Dobutsuen-mae op de metro Midosuji-lijn en station Shin-imamiya op de JR Osaka Ringlijn.