Tsutenkaku

Tsutenkaku

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Een van de meest in het oog springende herkenningspunten in het zuiden van Osaka is de toren Tsutenkaku. De toren ligt midden in de wijk Shinsekai (新世界), wat “nieuwe wereld” betekend. Deze wijk werd ontwikkeld voor de Tweede Wereldoorlog en in de decennia erna vrij grondig verwaarloosd.

De wijk Shinsekai is een levendige, maar erg retro-aandoende wijk. De straten van de wijk lopen in een soort stervorm allemaal richting Tsutenkaku. Dit gebied is het absolute downtown van Osaka.

De toren zelf werd voor het eerst gebouwd in 1912. Tijdens de oorlog werd de toren gesloopt omdat er staal nodig was, maar in 1956 herrees er een nieuwe toren. Deze “nieuwe” toren staat nog steeds trots met een hoogte van 103 meter. Op 91 meter hoogte kijk je vanaf het observatiedek over heel Shinsekai. In 2015 is een nieuw dakterras bovenop het observatiedek in gebruik genomen.

Bereikbaarheid Tsutenkaku

De toren en de wijk Shinsekai zijn prima te bereiken met het openbaar vervoer en liggen op loopafstand van twee metrostations en een treinstation. De meest voor de hand liggende opties zijn:

  • Midosuji-lijn van Osaka Metro verbindt de belangrijke wijk Umeda, Namba en Tennoji. Stap uit bij station Dobutsuen-mae en verlaat het station aan de noordzijde via de Tsutenkaku-Tower Exit.
  • JR Osaka Ringlijn, de spoorweg die in een rondje rond de stad loopt, stopt ook in de buurt van de toren. Stap uit bij station Shin-Imamiya en verlaat het station via de East Exit.