Mount Yoshino

Yoshino

Weer in Yoshino

Komende dagen in Yoshino
donderdag
vrijdag
zaterdag
23 mei
24 mei
25 mei
Yoshino
Yoshino
Yoshino
16°C
17°C
13°C
22°C
26°C
23°C
bewolkt
bewolkt
half bewolkt

Diep in de bergen ten zuiden van Nara en ten zuidoosten van Osaka ligt het dorpje Yoshino. Een slaperig dorpje, wat twee weken per jaar tot leven komt. Het is namelijk een van de beste plekken in Japan om van de kersenbloesem te genieten. De heuvels rond het dorp staan vol met kersenbomen die rond eind maart de hele omgeving hullen in een roze gloed.

De sakura die hier bloeit is van het type Yoshinokers die, zoals de naam al doet vermoeden, oorspronkelijk uit Yoshino komt. Er zijn vier gebieden binnen het dorp waar de bomen staan. Ieder gebied heet “senbon”, wat zoiets betekent als “1.000 bomen”.

 • Shimo Senbon: Het gebied rond het treinstation heet Shimo Senbon, de “Lage 1.000 Bomen”.
 • Naka Senbon: Het dorp zelf strekt zich uit bovenaan de heuvel bij het treinstation in de Naka Senbon, de “Midden 1.000 Bomen”. Hier vind je ook de meeste andere bezienswaardigheden van het dorp.
 • Kami Senbon: Langzaam gaat het dorp over in een stillere helling en begint het gebied Kami Senbon, “Hoge 1.000 Bomen”” Vanaf het kabelbaan station ben je ongeveer een uur aan het wandelen voor je het einde van Kami Senbon bereikt.
 • Oku Senbon: Na de spectaculaire helling van Kami Senbon begint het bos en staan de kersenbomen tussen allerlei andere bomen. Dit gedeelte heet Oku Senbon, de “Achterste 1.000 Bomen”.

Zien & doen in Yoshino


 • Mikumari Jinja

  Mikumari Jinja

  Het Shinto heiligdom Mikumari Jinja ligt bovenaan de helling van Mount Yoshino en staat sinds 2004 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 • Mount Yoshino

  Mount Yoshino

  Op de helling van Mount Yoshino staan zo’n 30.000 kersenbomen. Dit is de beste plek in Japan om de kersenbloesem te zien.

 • Yoshimizu Jinja

  Yoshimizu Jinja

  Het Shinto heiligdom Yoshimizu Jinja heeft een rijke geschiedenis en is een uitstekende plek om de kersenbloesem op de helling van Mount Yoshino te zien.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Yoshino. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Yoshino.

Yoshino

Vervoer


De beste manier om Yoshino te bereiken is per trein. Vanaf Osaka neem een trein van de spoorwegmaatschappij Kintetsu vanaf station Abenobashi in de wijk Tennoji. Vanaf hier vertrekken rechtstreekse Limited Express treinen. De rit duurt 1 uur en 15 minuten.

Vanaf Nara neem een Kintetsu trein richting Yamato-Saidaiji Station. Hier stap je over richting Kashiharajingu-Mae Station. Vanaf hier rijden treinen naar Yoshino. Over de reis vanaf Nara doe je anderhalf uur.

Kabelbaan

De meeste bezoekers arriveren per trein. Een vrij stijle helling ligt tussen het treinstation en het dorp in. Je kunt ervoor kiezen om langs de weg de helling op te lopen, maar een goed alternatief is een korte kabelbaan. Tijdens het bloeiseizoen gaat er dagelijks ieder kwartier een treintje naar boven en naar beneden.

Buiten het seizoen rijdt de kabelbaan alleen van vrijdag t/m maandag. In de winter ligt de kabelbaan helemaal stil.

Shuttlebus

Tijdens het sakura seizoen rijden er 2 tot 4 bussen per uur vanaf het treinstation naar Naka Senbon. Vanaf Naka a Senbon rijden minibussen door naar Oku Senbon. 

Buiten het bloeiseizoen rijdt er 1 minibus per uur vanaf het top station van de kabelbaan naar Oku Senbon.

Hotels


Een paar weken per jaar is het hier enorm druk. Veel mensen bezoeken het dorp als dagtocht, maar er zijn ook een paar prima overnachtingsmogelijkheden.

Shimo Senbon

Op de helling tussen het station en het dorp liggen een paar hotels. Dit zijn relatief de best betaalbare hotels.

Naka Senbon

Leuker, maar ook wat prijziger, zijn de hotels in Naka Senbon. Hier zit je echt midden in tussen de kersenbloesem.

Kami Senbon

Het meest spectaculaire stukje van het dorp is de helling Kami Senbon. Ook hier liggen een paar uitstekende hotels.