Mount Yoshino

Mount Yoshino

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De eerste kersenbomen werden ongeveer 1.300 jaar geleden gepland op de hellingen van de bergen rond het plaatje Yoshino. Inmiddels staan er naar schatting 30.000 bomen op de hellingen van Mount Yoshino. In de lente kleurt de kersenbloesem het hele gebied roze.

De helling van Mount Yoshino ligt aan de noordzijde van de berg. Vanaf de voet van de berg is de helling verdeel in vier gebieden, de vier Senbon (wat zoiets betekent als 1.000 bomen). Het is een van de beste plekken om de kersenbloesem te ervaren in Japan.

De Shimo Senbon, de “Lage 1.000 Bomen”, ligt aan de voet van de berg net buiten het treinstation. Hierna volgt Naka Senbon, de “Midden 1.000 Bomen”, in het dorp Yoshino zelf. Behalve sakura liggen hier ook de andere bezienswaardigheden van het dorp, vooral tempels. Boven het dorp ligt Kami Senbon, de “Hoge 1.000 Bomen”, gevolgd door Oku Senbon, de “Achterste 1.000 Bomen”, rond de top van Mount Yoshino.

De kersenbloesem in Yoshino begint over het algemeen eind maart. Tegen de tweede week van april zijn de bomen op hun mooist. Omdat er behoorlijk wat hoogteverschil is tussen Shimo Senbon en Oku Senbon bloeien niet alle bomen exact tegelijkertijd. Vaak zit er een paar dagen tussen het begin van de bloei in Shimo Senbon, Naka Senbon en Kami Senbon. De bloei in Oku Senbon begint nog later. Uiteraard hangt dit natuurverschijnsel af van het weer.

Bereikbaarheid Mount Yoshino

Mount Yoshino begint bij Yoshino Station, aan het einde van de Kintetsu Yoshino lijn. Vanaf Abenobashi Station in het zuiden van Osaka rijden rechtstreekse Limited Express treinen in ongeveer 1 uur en 15 minuten naar Yoshino. Vanaf Nara reis je met een overstap in Yamato-Saidaiji en Kashiharajingu-Mae in anderhalf uur naar Yoshino.

Tijdens het bloeiseizoen brengt een kabelbaan bezoekers de helling van Shimo Senbon op en rijden er shuttlebussen naar de bloei gebieden verderop op de berg. Uiteraard is ook alles te belopen.