Yoshimizu Jinja

Yoshimizu Jinja

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

In de 8ste eeuw werd Yoshimizu Jinja gesticht als Boeddhistische tempel halverwege de helling van Mount Yoshino. De tempel diende onder meer als accommodatie voor berg aanbidders van de Shugendo religie die in die tijd populair was in Japan. Door de eeuwen heen hebben meerdere prominente figuren in deze tempel in Yoshino een veilige heenkomen gevonden.

In de 14e eeuw verhuisde de keizer Go-Daigo tijdelijk zijn paleis naar dit heiligdom. Hij probeerde hiermee zijn macht over Japan te herpakken, die grotendeels in de handen gevallen was van de prominente Hojo familie die in Kamakura een militaire regering gevormd hadden. Keizer Go-Daigo ligt begraven in Yoshimizu Jinja. Twee eeuwen later hield Toyotomi Hideyoshi hier een paar van zijn bekende kersenbloesem-feesten.

Tijdens de Meiji-restauratie besloot de overheid om de twee belangrijkste religies in Japan, Shintoïsme en Boeddhisme, te scheiden. Yoshimizu Tempel werd Yoshimizu Jinja, een puur Shinto heiligdom. In het hoofdgebouw van het complex zijn een aantal historische documenten en schilderijen te zien. Ook is het nog steeds een populaire locatie voor hanami, het bewonderen van de kersenbloesem. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de met kersenbloesem bezaaide berghellingen rond Yoshino.

Bereikbaarheid Yoshimizu Jinja

Het heiligdom ligt op 20 minuten lopen vanaf het topstation van de Yoshino Kabelbaan, die het treinstation verbindt met het dorp.