Yoshimizu Jinja

Yoshimizu Jinja

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

In de 8ste eeuw werd Yoshimizu Jinja gesticht als Boeddhistische tempel halverwege de helling van Mount Yoshino. De tempel diende onder meer als accommodatie voor berg aanbidders van de Shugendo religie die in die tijd populair was in Japan. Door de eeuwen heen hebben meerdere prominente figuren in deze tempel in Yoshino een veilige heenkomen gevonden.

In de 14e eeuw verhuisde de keizer Go-Daigo tijdelijk zijn paleis naar dit heiligdom. Hij probeerde hiermee zijn macht over Japan te herpakken, die grotendeels in de handen gevallen was van de prominente Hojo familie die in Kamakura een militaire regering gevormd hadden. Keizer Go-Daigo ligt begraven in Yoshimizu Jinja. Twee eeuwen later hield Toyotomi Hideyoshi hier een paar van zijn bekende kersenbloesem-feesten.

Tijdens de Meiji-restauratie besloot de overheid om de twee belangrijkste religies in Japan, Shintoïsme en Boeddhisme, te scheiden. Yoshimizu Tempel werd Yoshimizu Jinja, een puur Shinto heiligdom. In het hoofdgebouw van het complex zijn een aantal historische documenten en schilderijen te zien. Ook is het nog steeds een populaire locatie voor hanami, het bewonderen van de kersenbloesem. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de met kersenbloesem bezaaide berghellingen rond Yoshino.

Yoshimizu Jinja

Bereikbaarheid Yoshimizu Jinja

Yoshino ligt aan het einde van de Yoshino-lijn van Kintetsu, de grootste private spoorwegmaatschappij in de omgeving van Osaka. Ongeveer ieder half uur arriveert hier een trein vanaf Osaka-Abenobashi, een rit van iets minder dan anderhalf uur. Vanaf het treinstation moet je nog de berg op:

  • Yoshino Ropeway is een korte kabelbaan die de steile helling tussen het treinstation en het dorp overbrugt. De kabelbaan heeft tijdens het kersenbloesemseizoen dagelijks vier vertrekken per uur. Buiten het seizoen opereert de kabelbaan alleen op vrijdag t/m maandag. Vanaf het bergstation van de kabelbaan loop je in 20 minuten naar Yoshimizu Jinja.
  • Shuttlebussen rijden tijdens het bloeiseizoen tussen het treinstation en halverwege het dorp. De halte van de shuttlebussen in het dorp ligt op 10 minuten lopen van het heiligdom.

Natuurlijk kun je vanaf het treinstation ook lopen. De klim langs de weg die onder de kabelbaan door omhoog slingert over de steile helling duurt ongeveer een kwartier. Dan sta je bij het topstation en loop je in 20 minuten naar het heiligdom.