Kanto

Kanto

Kanto

De Kanto regio is het grootste relatief vlakke gebied van Japan en enorm dicht bevolkt. De twee grootste steden van Japan, Tokyo en Yokohama, liggen in deze regio.

Tot 1600 was Japan een feodale lappendeken waar leenheren de dienst uitmaakten op hun eigen grondgebied. Ieyasu Tokugawa wilde hier een eind aan maken en het land verenigen. Dit ging natuurlijk niet zonder slag of stoot. Er werd een scala aan regionale conflicten uitgevochten, maar de bepalende veldslag in de eenwording van Japan was de Slag bij Sekigahara.

Sekigahara ligt midden in Japan en wordt in Japanse tekens geschreven als 関ヶ原. Dat eerste teken (関) wordt in combinatie met wat daarachter volgt gelezen als “Seki”, maar kan ook gelezen worden als “Kan”.

De beslissende slag bij Sekigahara vormde twee nieuwe regio’s. Het gebied “ten oosten van Kan” wordt geschreven als 関東. Merk op dat het eerst teken hetzelfde teken is als het eerst teken van Sekigahara en het tweede teken “oosten” betekent wat in combinatie gelezen wordt als “to”. De regio “ten oosten van Kan” heet dus Kanto. Het zelfde principe geldt voor de regio “ten westen van Kan”, geschreven als 関西 en gelezen als Kansai.

Tegenwoordig wordt Kanto vooral gezien als het gebied rond Tokyo, maar de regio is zoveel uitgestrekter dan dat. Er is zoveel te ontdekken dat je een Japan reis van een paar weken makkelijk alleen in deze regio kunt doorbrengen.

Bekijk de individuele bestemmingen in de regio in de reisgidsen hieronder.

Kanto reisgidsen


 • Hakone

  Hakone

  Het bergdorpje Hakone, niet ver buiten Tokyo, is een populair kuuroord. De vulkanische activiteit in de regio zorgt ook voor bijzondere natuur.

 • Kamakura

  Kamakura

  In de 13de eeuw was Kamakura, iets ten zuiden van Tokyo, een van de belangrijkste steden van Japan. De geschiedenis is hier voelbaar.

 • Kusatsu Onsen

  Kusatsu Onsen

  In de bergen van Gunma, zo’n 3 uur buiten Tokyo, ligt een van de bekendste kuuroorden van Japan: Kusatsu Onsen.

 • Mito

  Mito

  De grootste trekpleister van Mito is de prachtige tuin Kairaku-en. Dit park is in 1841 aangelegd als gift aan de inwoners van de stad.

 • Nikko

  Nikko

  De stad Nikko, op ongeveer 140 kilometer van Tokyo, staat vol met Werelderfgoed tempels. Ook de natuur hier is spectaculair.

 • Ogasawara Eilanden

  Ogasawara Eilanden

  De Ogasawara Eilanden liggen 1.000 kilometer ten zuiden van Tokyo, maar vallen administratief gezien wel onder de hoofdstad.

 • Tokyo

  Tokyo

  Tokyo is de hoofdstad van Japan en een van de grootste steden ter wereld. De enorme stad draait 24 uur per dag door, dus er is genoeg te doen.

 • Tomioka

  Tomioka

  De zijdemolen van Tomioka is een van de eerste industriële gebouwen van Japan en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 • Yokohama

  Yokohama

  Yokohama is een oude havenstad met een modern uiterlijk. Langs de boulevard vind je wolkenkrabbers en winkelcentra.

Regionale treinpassen


Regionale treinpassen in Kanto

Kanto

Reis onbeperkt tussen de grote steden in de Kanto regio met deze treinpassen: