Kanto

Kanto regiogids

De Kanto regio (関東, Kanto, “ten oosten van Kan”) is het grootste relatief vlakke gebied van Japan en enorm dicht bevolkt. De twee grootste steden van Japan, Tokyo en Yokohama, liggen in deze regio. Kanto bestaat uit 7 prefecturen.

Kanto

Kanto reisgidsen


Hakone

Hakone

Het bergdorpje Hakone, niet ver buiten Tokyo, is een populair kuuroord. De vulkanische activiteit in de regio zorgt ook voor bijzondere natuur.

Grote Boeddha van Kamakura

Kamakura

In de 13de eeuw was Kamakura, iets ten zuiden van Tokyo, een van de belangrijkste steden van Japan. De historie is hier voelbaar.

Kusatsu Onsen

Kusatsu Onsen

In de bergen van Gunma, zo’n 3 uur buiten Tokyo, ligt een van de bekendste kuuroorden van Japan: Kusatsu Onsen.

Mito

Mito

De grootste trekpleister is de prachtige tuin Kairaku-en. Dit park is in 1841 aangelegd als gift aan de inwoners van de stad.

Nikko

Nikko

De stad Nikko, op ongeveer 140 kilometer van Tokyo, staat vol met Werelderfgoed tempels. Ook de natuur hier is spectaculair.

Ogasawara Eilanden

Ogasawara Eilanden

De Ogasawara Eilanden liggen 1.000 kilometer ten zuiden van Tokyo, maar vallen administratief gezien wel onder de hoofdstad.

Tokyo skyline

Tokyo

Tokyo is de hoofdstad van Japan en een van de grootste steden ter wereld. De enorme stad draait 24 uur per dag door, dus er is genoeg te doen.

Tomioka

Tomioka

De zijdemolen van Tomioka is een van de eerste industriële gebouwen van Japan en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Yokohama

Yokohama

Yokohama is een oude havenstad met een modern uiterlijk. Langs de boulevard vind je wolkenkrabbers en winkelcentra.

Regionale treinpassen


Hokuriku Arch Pass

Hokuriku Arch Pass

Met de Hokuriku Arch Pass reis je 7 dagen onbeperkt met een aantal treinen in de boog tussen Tokyo, Kanazawa, Kyoto en Osaka.