Ashinoko

Ashinoko Meer

Ashinoko Meer

Ashinoko Meer

Het meer Ashinoko is 3.000 jaar geleden ontstaan na de laatste vulkaanuitbarsting van Mount Hakone. Het meer, met Mount Fuji op de achtergrond, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Hakone. Het beste uitzicht over het meer met zicht op Fuji heb je vanaf de Motohakone aan de zuidzijde van het meer.

Om Mount Fuji te zien moet je wel een beetje geluk hebben. De kans op bewolking rond de berg is groot. In de winter is de lucht helderder dan in de zomer. Vroeg in de ochtend en laat in de middag is de kans op een goed uitzicht beter dan in het midden van de dag.

Twee rederijen bieden rondvaarten over het Ashinoko Meer aan. De boten varen op en neer tussen Togendai aan de noordzijde en Motohakone en Hakone-machi aan de zuidzijde. Een enkele reis duurt ongeveer 30 minuten. Op de boten van de rederij Hakone Sightseeing Boats kun je de Hakone Freepass gebruiken. Op de boten van Izuhakone is de pas niet geldig.

Hakone Freepass

Hakone Freepass

Met de Hakone Freepass maak je onbeperkt gebruik van een aantal verschillende vervoersmiddelen in Hakone, waaronder de Hakone Sightseeing Boats tussen Togendai en Motohakone.

Bereikbaarheid

De mooiste route naar het Ashinoko Meer is met de Hakone Tozan Railway vanaf Hakone-Yumoto naar Gora en verder met een funicular en kabelbaan over het vulkanische park van Owakudani.

De (veel) snellere weg is per bus. Vanaf Hakone-Yumoto vertrekken regelmatig bussen naar Motohakone aan de zuidzijde van het meer en naar Togendai aan de noordzijde. In beide richtingen doet de bus er ongeveer 35 minuten over.