Ashinoko

Ashinoko Meer

Hakone Freepass

Maak 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van vrijwel al het vervoer in de Hakone regio. Boek je Hakone Freepass veilig online via Klook.

Klook

Het meer Ashinoko is 3.000 jaar geleden ontstaan na de laatste vulkaanuitbarsting van Mount Hakone. Het meer, met Mount Fuji op de achtergrond, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Hakone. Het beste uitzicht over het meer met zicht op Fuji heb je vanaf de Moto-Hakone aan de zuidzijde van het meer.

Om Mount Fuji te zien moet je wel een beetje geluk hebben. De kans op bewolking rond de berg is groot. In de winter is de lucht helderder dan in de zomer. Vroeg in de ochtend en laat in de middag is de kans op een goed uitzicht beter dan in het midden van de dag.

De leukste manier om het meer te verkennen is per boot. Twee rederijen bieden rondvaarten over het Ashinoko Meer aan. De boten varen op en neer tussen Togendai aan de noordzijde en Moto-Hakone en Hakone-machi aan de zuidzijde. Een enkele reis duurt ongeveer 30 minuten.

LET OP: Op de boten van de rederij Hakone Sightseeing Boats kun je de Hakone Freepass gebruiken. Op de boten van Izuhakone is de pas niet geldig.

Bereikbaarheid Ashinoko Meer

De mooiste route naar het Ashinoko Meer is met de Hakone Tozan Railway vanaf Hakone-Yumoto naar Gora en verder met een funiculaire en kabelbaan over het vulkanische park van Owakudani. Dit is onderdeel van het Rondje Hakone, een circuit met vijf verschillende vormen van openbaar vervoer die naadloos op elkaar aansluiten.

De (veel) snellere weg is per bus. Vanaf Hakone-Yumoto vertrekken regelmatig bussen naar Moto-Hakone aan de zuidzijde van het meer en naar Togendai aan de noordzijde. In beide richtingen doet de bus er ongeveer 35 minuten over. Neem hiervoor één van de volgende buslijnen:

  • Lijn H tussen Hakone-Yumoto en Hakone-Machi via Moto-Hakone
  • Lijn R tussen Hakone-Yumoto Moto-Hakone via Hakone-Machi
  • Lijn T tussen Hakone-Yumoto en Togendai via Sengokuhara

Hakone Freepass

Met de Hakone Freepass maak je onbeperkt gebruik van een aantal verschillende vervoersmiddelen in Hakone, waaronder de Hakone Sightseeing Boats tussen Togendai en Moto-Hakone. Boek de Hakone Freepass eenvoudig en veilig met de widget links/bovenaan deze pagina.

Hakone Freepass