Beeldenpark Hakone

Beeldenpark

Hakone Freepass

Maak 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van vrijwel al het vervoer in de Hakone regio. Boek je Hakone Freepass veilig online via Klook.

Klook

Het Beeldenpark in Hakone is een openluchtmuseum met werken van grote internationale en Japanse kunstenaars. Het park opende in 1969 haar deuren als eerste openluchtmuseum van Japan. Op de glooiende grasvelden staat een uiteenlopende collectie van beelden waarbij met succes is geprobeerd de kunst in harmonie te brengen met de omliggende natuur.

De collectie van het Beeldenpark bestaat uit zo’n 1.000 stukken, waarvan er zo’n 120 een permanente plek hebben in het ruim opgezetten buitengedeelte. Hoewel het museum te boek staat als openluchtmuseum zijn er ook vijf binnenruimtes, waarvan de bekendste de Picasso Hall is. Daar zijn zo’n 300 schilderijen, beelden en andere werken van de Pablo Picasso te zien verdeeld over 2 verdiepingen.

Beeldenpark Hakone
Picasso Hall in het Beeldenpark Hakone

De beelden in het Beeldenpark zijn afkomstig van gerenommeerde internationale en Japanse kunstenaars, waaronder Constantin Brâncuși, Barbara Hepworth, Rokuzan Ogiwara en KotaroTakamura.

Verspreid over het park zijn er een paar prettige rustplekken, cafetaria’s en zelfs een voetenbad met een sereen uitzicht op een gedeelte van de buitencollectie.

Bereikbaarheid Beeldenpark Hakone

Het openluchtmuseum is uitstekend te bereiken met het uitgebreide openbaar vervoer netwerk van de regio en ligt op de route van het Rondje Hakone. De beste opties zijn:

  • Hakone Tozan Railway vanaf Hakone-Yumoto, het park ligt op een steenworp afstand van station Chokoku No Mori en de reis duurt zo’n 30 minuten
  • Buslijn H vanaf Hakone-Yumoto richting Hakone-machi is een paar minuten sneller dan de trein, stap over op lijn M in Ninotaira-iriguchi  richting Gotemba Premium Outlets en stap uit bij Chokoku No Mori Station

Hakone Freepass

Met de Hakone Freepass maak je onbeperkt gebruik van een aantal verschillende vervoersmiddelen in Hakone, waaronder de trein en de bus naar het Beeldenpark. Bovendien krijg je met de Hakone Freepass ¥ 200 korting op de toegang tot het museum. Boek de Hakone Freepass eenvoudig en veilig met de widget links/bovenaan deze pagina.

Hakone Freepass