Choan-ji

Choan-ji

Choan-ji

Choan-ji

De Boeddhistische tempel Choan-ji is een van de oudsten van Hakone. Al in 1356 werden hier het eerste heiligdom gebouwd. Tot op de dag van vandaag is het gebied rond de tempel een oase van rust. Door de bossen rond de gebouwen lopen een paar wandelpaden. De tempel ligt in het Sengokuhara gebied, ten noorden van het Ashinoko Meer en Owakudani.

Sinds ergens rond 1980 zijn er beelden van rakan (discipelen van Boeddha) in de tempeltuinen van Choan-ji verschenen bij wijze van donatie aan de tempel. Inmiddels staan er ruim 200 beelden, allemaal met een eigen unieke gezichtsuitdrukking.

In de herfst kleuren de bossen rond Choan-ji alle tinten oranje als de bladeren van kleur veranderen. De herfst in Japan gaat vaak samen met stabiel, mooi weer. Veel Japanners trekken er dan ook op uit om van de verkleurende bladeren te genieten. Het gebied rond Choan-ji is een van de populairdere spots in Hakone om dit natuurfenomeen te ervaren.

De bladeren zijn op hun mooist rond half november. Rond die tijd is ook het nabijgelegen Sengokuhara Grasveld ook prachtig, dus overweeg om een bezoek aan beide bestemmingen te combineren.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Choan-ji ligt vlakbij de Sengoku bushalte. Vanaf Hakone-Yumoto rijden bussen van Hakone Tozan Bus en Odakyu Bus in ongeveer 25 minuten naar Sengoku. Vanaf Togendai duurt de rit ongeveer 15 minuten.