Choan-ji

Choan-ji

Hakone Freepass

Maak 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van vrijwel al het vervoer in de Hakone regio. Boek je Hakone Freepass veilig online via Klook.

Klook

De Boeddhistische tempel Choan-ji is een van de oudsten van Hakone. Al in 1356 werden hier het eerste heiligdom gebouwd. Tot op de dag van vandaag is het gebied rond de tempel een oase van rust. Door de bossen rond de gebouwen lopen een paar wandelpaden. De tempel ligt in het Sengokuhara gebied, ten noorden van het Ashinoko Meer en Owakudani.

Sinds ergens rond 1980 zijn er beelden van rakan (discipelen van Boeddha) in de tempeltuinen van Choan-ji verschenen bij wijze van donatie aan de tempel. Inmiddels staan er ruim 200 beelden, allemaal met een eigen unieke gezichtsuitdrukking.

In de herfst kleuren de bossen rond de tempel alle tinten oranje als de bladeren van kleur veranderen. De herfst in Japan gaat vaak samen met stabiel, mooi weer. Veel Japanners trekken er dan ook op uit om van de verkleurende bladeren te genieten. Het gebied rond Choan-ji is een van de populairdere spots in Hakone om dit natuurfenomeen te ervaren.

De bladeren zijn op hun mooist rond half november. Rond die tijd is ook het nabijgelegen Sengokuhara Grasveld prachtig, dus overweeg om een bezoek aan beide bestemmingen te combineren.

Bereikbaarheid Choan-ji

De tempel en omliggende bossen zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem de volgende buslijn en stap uit bij de halte Sengoku:

  • Lijn T, vanaf Hakone-Yumoto via Togendai aan de noordzijde van het Ashinoko Meer

Hakone Freepass

Met de Hakone Freepass maak je onbeperkt gebruik van een aantal verschillende vervoersmiddelen in Hakone, waaronder de bus naar Choan-ji. Boek de Hakone Freepass eenvoudig en veilig met de widget links/bovenaan deze pagina.

Hakone Freepass