Ashinoko

Hakone Freepass

Hakone Freepass

Maak 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van vrijwel al het vervoer in de Hakone regio. Boek je Hakone Freepass veilig online via Klook.

Klook

De Hakone Freepass is een kortingskaart speciaal voor bezoekers aan de Hakone regio. Met deze kaart maak je 2 of 3 dagen lang onbeperkt gebruik van veel openbaar vervoer in de regio en krijg je korting op een aantal toegangen. De treinreis vanaf Shinjuku Station in Tokyo is bovendien ook bij de prijs inbegrepen.

De Hakone Freepass boek je veilig en eenvoudig via de widget links bovenaan deze pagina.

Hakone Freepass

Is de Hakone Freepass voordelig?

Om erachter te komen of the Hakone Freepass een gunstige optie is hebben we hieronder een rekenvoorbeeldjes gemaakt voor je. Veel bezoekers aan de regio kiezen voor het Rondje Hakone, een parcours van verschillende vormen van openbaar vervoer die bij elkaar een mooie dagtocht maken.

Om te zien of de aanschaf van de pas voordelig is voor je, laten we rekenvoorbeeld maken. We beginnen met het op een rijtje zetten van de kosten die je zou maken als je vanaf Tokyo naar Hakone zou reizen en het Rondje Hakone zou doen zonder de pas:

In het kort

Enkele reis Shinjuku – Hakone-Yumoto

met Odakyu Railway

¥ 1.260 / € 7

Hakone-Yumoto – Gora

met Hakone-Tozan Railway

¥ 460 / € 3

Gora – Sounzan

met Hakone-Tozan Funiculair

¥ 430 / € 3

Sounzan – Togendai

met Hakone Ropeway

¥ 1.550 / € 9

Togendai – Motohakone

met Hakone Sightseeing Boats

¥ 1.200 / € 7

Motohakone – Hakone-Yumoto

met Hakone-Tozan Bus

¥ 1.080 / € 6

Totaal met enkele reis vanaf Shinjuku

¥ 5.980 / € 35

Totaal met retour vanaf Shinjuku

¥ 7.240 / € 43

Het Rondje Hakone is de meest populaire manier om Hakone te zien. Zoals je in de tabel hierboven kunt zien kost dit zonder Hakone Freepass ¥ 5.980 / € 35 in het geval je van Tokyo naar Hakone reist en daarna vanaf Hakone doorreist naar een andere bestemming. Keer je na je bezoek aan Hakone weer terug naar Tokyo dan zou dat met reguliere kaartjes ¥ 7.240 / € 43 kosten.

Nu we weten hoeveel je kwijt zou zijn zonder de Hakone Freepass kunnen we kijken of het voordelig is om de pas aan te schaffen:

Vergelijking

Met pas

Zonder pas

2 dagen

daarna naar elders in Japan

2 dagen

daarna terug naar Tokyo

3 dagen

daarna naar elders in Japan

3 dagen

daarna terug naar Tokyo

We kunnen dus concluderen dat als je van Tokyo naar Hakone reist er daarna weer terugkeert naar Tokyo, de Hakone Freepass hoe dan ook de voordeligste optie is. Keer je niet terug naar Tokyo maar reis je door naar elders in Japan, dan is de pas net iets duurder dan wanneer je losse kaartjes zou kopen.

Als je alleen het Rondje Hakone op de planning hebt staan kun je dus beter losse kaartjes kopen. Als je behalve het Rondje Hakone ook nog hier en daar een museum wilt bezoeken of een keer extra de bus of de trein denkt te gaan nemen dan is in alle gevallen de Hakone Freepass de voordeligste optie.

Met de Hakone Freepass maak je onbeperkt gebruik van vrijwel alle treinen in Hakone

Voordelen van de Hakone Freepass

Met de Hakone Freepass reis je onbeperkt met het openbaar vervoer in de Hakone regio. Je kunt onbeperkte gebruik maken van de volgende vormen van openbaar vervoer:

Bij zowel de 2-daagse als de 3-daagse variant van de Hakone Freepass zit een retour treinreis tussen Shinjuku Station in Tokyo en Hakone-Yumoto Station inbegrepen:

  • Shinjuku is het een van de grootste treinstations in Tokyo. De Hakone Freepass is alleen geldig op treinen van de private spoorwegmaatschappij Odakyu Railway.
  • Gebruik van reguliere forensentreinen is inbegrepen, voor Limited Express treinen betaal je een express-toeslag en is een zitplaatsreservering nodig.
  • In Odawara Station en Hakone-Yumoto Station zijn passen te koop zonder retour vanaf Shinjuku. Deze passen zijn iets goedkoper.

Neem een trein van Odakyu-Shinjuku Station naar Odawara. Deze rit duurt anderhalf uur. In Odawara stap over op het bergtreintje dat Odawara verbindt met Hakone-Yumoto en het achterliggende gebied. Een aantal Limited Express treinen rijden vanaf Odawara door naar Hakone-Yumoto, dus in dat geval is een overstap niet nodig.

Bij meer dan 70 bezienswaardigheden in de Hakone regio krijg je op vertoon van de Hakone Freepass korting op de toegangsprijs.

Met de Hakone Freepass maak je onbeperkt gebruik van vrijwel alle bussen in Hakone