Hakone Jinja

Hakone Jinja

Hakone Freepass

Maak 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van vrijwel al het vervoer in de Hakone regio. Boek je Hakone Freepass veilig online via Klook.

Klook

Het prachtige Shinto heiligdom Hakone Jinja ligt diep in het bos aan de voet van Mount Hakone. Hoewel de gebouwen van het heiligdom goed verborgen liggen tussen de bomen wordt hun aanwezigheid verraden door een paar gigantische oranje torii poorten. Eén daarvan, de meest iconische, staat in het Ashinoko Meer. De andere twee staan in het in de hoofdstraat van het dorpje Moto-Hakone.

Vanaf de torii poort in het meer loopt een met lantaarns geflankeerd paadje met wat trappen naar het hoofdgebouw van Hakone Jinja. Regelmatig trekt de mist op vanuit het meer wat het heiligdom een zeer bijzondere sfeer geeft. Geen wonder dat deze plek populair is onder fotografen.

Hakone Jinja heeft een lange geschiedenis. Het heiligdom werd in het jaar 757 gesticht tijdens de regeerperiode van Keizer Kosho, de vijfde keizer van Japan. Bijna 1.000 jaar lag het complex bovenop de Kamogatake, een van de pieken van Mount Hakone. In die periode was het een populaire locatie voor samoerai om met de goden te spreken.

In 1667 werd een nieuw hoofdgebouw gebouwd op de huidige locatie aan de oever van het Ashinoko Meer. Bij de verhuizing speelde het verslaan van een negenkoppige draak die op de bodem van het meer zou leven een rol. Tegenwoordig zou je het gebouw bovenop Kamogatake beter kunnen omschrijven als satelliet-locatie dan als hoofdgebouw. De Komagatake Ropeway brengt bezoekers naar dit gedeelte van het complex.

Bij het heiligdom hoort ook een klein museum waar wat belangrijke artefacten bewaard worden. Vijf van de items in de collectie van het museum zijn bestempeld als Belangrijk Cultureel Erfgoed.

Bereikbaarheid Hakone Jinja

Vanaf Hakone-Yumoto zijn Moto-Hakone en het heiligdom uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Ook kom je hier langs als je het Rondje Hakone maakt. De meest directe optie is de bus. Daarbij heb je de keuze uit de volgende twee lijnen, beide gevallen stap uit bij de halte Moto-Hakone Boat Pier:

  • Lijn H tussen Hakone-Yumoto en Hakone-Machi via Moto-Hakone
  • Lijn R tussen Hakone-Yumoto en Moto-Hakone via Hakone-Machi

Het heiligdom ligt op ongeveer 5 minuten lopen vanaf de bushalte.

Hakone Freepass

Met de Hakone Freepass maak je onbeperkt gebruik van een aantal verschillende vervoersmiddelen in Hakone, waaronder de bus naar Hakone Jinja. Boek de Hakone Freepass eenvoudig en veilig met de widget links/bovenaan deze pagina.

Hakone Freepass