Hakone Jinja

Hakone Jinja

Hakone Jinja

Hakone Jinja

Het prachtige Shinto heiligdom Hakone Jinja staat diep in het bos aan de voet van Mount Hakone. Hoewel de gebouwen van het heiligdom goed verborgen liggen tussen de bomen wordt hun aanwezigheid verraden door een paar gigantische oranje torii poorten. Een daarvan, de meest iconische, staat in het Ashinoko Meer. De andere twee staan in het in de hoofdstraat van het dorpje Moto-Hakone.

Vanaf de torii poort in het meer loopt een met lantaarns geflankeerd paadje met wat trappen naar het hoofdgebouw van Hakone Jinja. Regelmatig trekt de mist op vanuit het meer wat het heiligdom een zeer bijzondere sfeer geeft.

Ooit stond het hoofdgebouw bovenop Kamogatake, een van de pieken van Mount Hakone. Tegenwoordig lijkt dit meer op een satelliet-locatie. Met de Komagatake Ropeway bereik je dit gedeelte van het complex.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Vanaf Hakone-Yumoto neem je buslijn H naar Moto-Hakone. Na een rit van 35 minuten stap uit bij Moto-Hakone Boat Pier. Vanaf hier loop je in 5 minuten naar Hakone Jinja.