Hakone Jinja

Hakone Jinja

Hakone Freepass

Maak 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van vrijwel al het vervoer in de Hakone regio. Boek je Hakone Freepass veilig online via Klook.

Klook

Het prachtige Shinto heiligdom Hakone Jinja staat diep in het bos aan de voet van Mount Hakone. Hoewel de gebouwen van het heiligdom goed verborgen liggen tussen de bomen wordt hun aanwezigheid verraden door een paar gigantische oranje torii poorten. Een daarvan, de meest iconische, staat in het Ashinoko Meer. De andere twee staan in het in de hoofdstraat van het dorpje Moto-Hakone.

Vanaf de torii poort in het meer loopt een met lantaarns geflankeerd paadje met wat trappen naar het hoofdgebouw van Hakone Jinja. Regelmatig trekt de mist op vanuit het meer wat het heiligdom een zeer bijzondere sfeer geeft.

Ooit stond het hoofdgebouw bovenop Kamogatake, een van de pieken van Mount Hakone. Tegenwoordig lijkt dit meer op een satelliet-locatie. Met de Komagatake Ropeway bereik je dit gedeelte van het complex.

Bereikbaarheid Hakone Jinja

Vanaf Hakone-Yumoto zijn Moto-Hakone en het heiligdom uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Ook kom je hier langs als je het Rondje Hakone maakt. De meest directe optie is de bus. Daarbij heb je de keuze uit de volgende twee lijnen, beide gevallen stap uit bij de halte Moto-Hakone Boat Pier:

  • Lijn H tussen Hakone-Yumoto en Hakone-Machi via Moto-Hakone
  • Lijn R tussen Hakone-Yumoto en Moto-Hakone via Hakone-Machi

Het heiligdom ligt op ongeveer 5 minuten lopen vanaf de bushalte.

Hakone Freepass

Met de Hakone Freepass maak je onbeperkt gebruik van een aantal verschillende vervoersmiddelen in Hakone, waaronder de bus naar Hakone Jinja. Boek de Hakone Freepass eenvoudig en veilig met de widget links/bovenaan deze pagina.

Hakone Freepass