Hakone Onsen

Hakone Onsen

Hakone Onsen

Hakone Onsen

De onsen warmwaterbronnen van Hakone vormen al eeuwenlang een populair kuuroord. Ruim 10 bronnen leveren warm bronwater aan de vele badhuizen en ryokan in de Hakone Onsen regio. Veel van de badhuizen en ryokan liggen in Hakone-Yumoto. Vanuit hier loopt bovendien de Hakone Tozan Railway dieper de bergen in. Dat maakt dit dorp een goede uitvalsbasis om de rest van Hakone te verkennen. Ook dieper in de regio en aan de oevers van het Ashinoko Meer vind je veel onsen ryokan.

Als bezoeker van het gebied kun je overnachten in een ryokan. Alle ryokan in het gebied zijn aangesloten op een van de Hakone Onsen bronnen. Ook als je Hakone bezoekt als dagtrip vanaf Tokyo kun je baden in de bronnen. Veel ryokan stellen hun baden open voor dagjesmensen, maar je kunt ook kiezen voor een van de badhuizen in de omgeving.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De Hakone Onsen in Hakone-Yumoto zijn makkelijk te bereiken vanaf Tokyo per trein. Vanaf Shinjuku verzorgt de spoorwegmaatschappij Odakyu een rechtstreekse verbinding met Hakone-Yumoto. Hier kun je overstappen op de Hakone Tozan Railway of de bus om dieper de Regiomontanus te reizen.