Hakone Ropeway

Hakone Ropeway

Hakone Freepass

Maak 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van vrijwel al het vervoer in de Hakone regio. Boek je Hakone Freepass veilig online via Klook.

Klook

De Hakone Ropeway is een kabelbaan die verschillende bezienswaardigheden in Hakone met elkaar verbindt. De kabelbaan loopt van Sounzan naar Togendai en stopt onderweg bij Owakudani. Het station in Sounzan ligt aan de top van de funiculaire die de kabelbaan verbindt met het eindstation van de de Hakone Tozan Railway. Aan het andere einde eindigt de kabelbaan in Togendai aan de noordzijde van het Ashinoko Meer.

Iedere minuut vertrekt er een gondel in beide richtingen met ruimte voor 10 personen. Tijdens de 30 minuten durende rit heb je uitzicht op de kokende zwavel bronnen van de Owakudani Vallei. Bij helder weer is op het gedeelte tussen Owakudani en Togendai uitzicht op Mount Fuji.

De Hakone Ropeway is onderdeel van een populaire sightseeing route door Hakone, het Rondje Hakone. De route voert van Hakone-Yumoto per trein naar Gora. Vanaf hier ga je verder met de kabelbaan en in Togendai stap je over op de boot naar Moto-Hakone. Vanaf daar rijden bussen terug naar Hakone-Yumoto. Kies je voor deze route, dan is de Hakone Freepass een aanrader.

Bereikbaarheid Hakone Ropeway

Beide eindpunten van de kabelbaan zijn uitstekend bereikbaar met het regionale openbaar vervoer. Kies hiervoor uit de volgende opties:

  • Hakone Tozan Railway & Funiculair vormen samen een spoorverbinding naar het kabelbaanstation in Sounzan. De reis vanaf Hakone-Yumoto duurt 45-50 minuten.
  • Buslijn T van Hakone Tozan Bus heeft het kabelbaanstation in Togendai als eindbestemming. Ook deze optie neemt 45-50 minuten in beslag.

Hakone Freepass

Met de Hakone Freepass maak je onbeperkt gebruik van een aantal verschillende vervoersmiddelen in Hakone, waaronder de Hakone Ropeway evenals de trein, funiculaire en bus die je gebruikt om er te komen. Boek de Hakone Freepass eenvoudig en veilig met de widget links/bovenaan deze pagina.

Hakone Freepass