Hakone Ropeway

Hakone Ropeway

Hakone Ropeway

Hakone Ropeway

De Hakone Ropeway is een kabelbaan die verschillende bezienswaardigheden in Hakone met elkaar verbindt. De kabelbaan loopt van Sounzan naar Togendai en stopt onderweg bij Owakudani. Het station in Sounzan ligt aan de top van de funicular die de kabelbaan verbindt met het eindstation van de de Hakone Tozan Railway. Aan het andere einde eindigt de kabelbaan in Togendai aan de noordzijde van het Ashinoko Meer.

Iedere minuut vertrekt er een gondel in beide richtingen met ruimte voor 10 personen. Tijdens de 30 minuten durende rit heb je uitzicht op de kokende sulfur bronnen van de Owakudani Vallei. Bij helder weer is opmeet gedeelte tussen Owakudani en Togendai uitzicht op Mount Fuji.

De Hakone Ropeway is onderdeel van een populaire sightseeing route door Hakone. De route voert van Hakone-Yumoto per trein naar Gora. Vanaf hier ga je verder met de kabelbaan en in Togendai stap je over op de boot naar Motohakone. Vanaf hier rijden bussen terug naar Hakone-Yumoto. Kies je voor deze route, dan is de Hakone Freepass een aanrader.

Hakone Freepass

Hakone Freepass

Met de Hakone Freepass maak je onbeperkt gebruik van een aantal verschillende vervoersmiddelen in Hakone, waaronder de Hakone Ropeway.

Bereikbaarheid

Het eindpunt van de Hakone Ropeway in Sounzan is bereikbaar met de funicular vanaf Gora Station op de Hakone Tozan Railway vanaf Hakone-Yumoto. Het andere eindpunt in Togendai ligt naast de aanlegsteiger van de rondvaartboten.