Hakone Tokaido Checkpoint

Hakone Tokaido Checkpoint

Hakone Tokaido Checkpoint

Hakone Tokaido Checkpoint

In de Edoperiode werd een netwerk van wegen aangelegd die de grote steden met elkaar verbonden. Een van deze wegen was de Tokaido tussen Tokyo en Kyoto. In die tijd was Hakone een belangrijke stop op de Tokaido. Het Hakone Tokaido Checkpoint had als functie om het verkeer op de Tokaido onder controle te houden. Een klein stukje van de oude nederzetting is nagebouwd aan de oever van het Ashinoko Meer tussen Motohakone en Hakone-machine.

De herconstructie van Hakone Tokaido Checkpoint kwam na 3 jaar werken gereed in 2007. Het nagebouwde stukje Tokaido bestaat onder andere uit een accommodatie voor militaire officieren, een kleine gevangenis en een uitkijktoren. Ook de toegangspoorten zien er uit als in de tijd dat er hier konvooien van samoerai voorbij trokken.

Ben je na een bezoek aan het Hakone Tokaido Checkpoint nieuwsgierig geworden naar hoe een reis over de Tokaido er vroeger uitzag, dan kun je een klein stukje van de originele weg bewandelen. Vanaf Motohakone wandel je in ongeveer anderhalf uur over de originele weg naar Hatajuku. Neem onderweg even pauze bij het theehuis Amazake Chaya, waar de zoete rijstwijn amazake wordt geserveerd.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het Hakone Tokaido Checkpoint ligt vlakbij de aanlegsteiger van de rondvaartboten in Motohakone. Vanaf Hakone-Yumoto neem je bus H richting Motohakone (Hakone Freepass geldig).

Bus K rijdt ook tussen Hakone-Yumoto en Motohakone, maar stopt onderweg ook bij Hatajuku en Amazake Chaya. Ook op deze bus kun je gebruik maken van de Hakone Freepass.