Hakone Tozan Railway

Hakone Tozan Railway

Hakone Tozan Railway

Hakone Tozan Railway

Een van de bezienswaardigheden van het bergdorp Hakone is de spectaculaire spoorlijn die er doorheen loopt. De Hakone Tozan Railway loopt van Odawara via Hakone-Yumoto naar Gora. De eerste helft van Odawara naar Hakone-Yumoto wordt gebruikt door de Odakyu treinen vanuit Tokyo en is niet zo bijzonder. Het stuk tussen Hakone-Yumoto en Gora is des te spectaculairder.

Tussen Hakone-Yumoto en Gora rijden kleine rode treintjes over een slingerende spoorweg de berg op. De spoorlijn voert door tunnels en over bruggen naar kleine bergstations. Wat deze spoorlijn zo bijzonder maakt zijn de drie switchbacks waar de treintje omkeren om de berg op te kunnen komen. Op het eindpunt Gora nemen veel reizigers de funicular en de kabelbaan naar Owakudani en het Ashinoko Meer.

Met name in juni en juli is een ritje met de Hakone Tozan Railway tussen Hakone-Yumoto en Gora bijzonder. Langs het spoor en rond de stations bloeien duizenden hortensia’s in deze periode. Na zonsondergang worden de bloesems aangelicht. Van halverwege juni tot halverwege juli rijden er ’s avonds speciale treinen om de aangerichte bloesems te bekijken. Voor deze treinen is een zitplaatsreservering verplicht.

Hakone Freepass

Hakone Freepass

Met de Hakone Freepass maak je onbeperkt gebruik van een aantal verschillende vervoersmiddelen in Hakone, waaronder de Hakone Tozan Railway.

Bereikbaarheid

De treinen van Hakone Tozan Railway rijden iedere 10-20 minuten tussen Hakone-Yumoto en Gora. De rit duurt ongeveer 35 minuten.