Hakone Tozan Railway

Hakone Tozan Railway

Hakone Freepass

Maak 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van vrijwel al het vervoer in de Hakone regio. Boek je Hakone Freepass veilig online via Klook.

Klook

Een van de bezienswaardigheden van het bergdorp Hakone en de ruggengraat van het openbaar vervoer in de regio is de spectaculaire spoorlijn die er doorheen loopt. De Hakone Tozan Railway loopt van Odawara via Hakone-Yumoto naar Gora. De eerste helft van Odawara naar Hakone-Yumoto wordt gebruikt door de Odakyu treinen vanuit Tokyo en is niet zo bijzonder. Het stuk tussen Hakone-Yumoto en Gora is des te spectaculairder.

Tussen Hakone-Yumoto en Gora rijden kleine rode treintjes over een slingerende spoorweg de berg op. De spoorlijn voert door tunnels en over bruggen naar kleine bergstations. Wat deze spoorlijn zo bijzonder maakt zijn de drie switchbacks waar de treintje omkeren om de berg op te kunnen komen. Op het eindpunt Gora nemen veel reizigers de funiculaire met aansluiting op de Hakone Ropeway naar Owakudani en het Ashinoko Meer.

Met name in juni en juli is een ritje met de Hakone Tozan Railway tussen Hakone-Yumoto en Gora bijzonder. Langs het spoor en rond de stations bloeien duizenden hortensia’s in deze periode. Na zonsondergang worden de bloesems aangelicht. Van halverwege juni tot halverwege juli rijden er ’s avonds speciale treinen om de aangerichte bloesems te bekijken. Voor deze treinen is een zitplaatsreservering verplicht.

Bereikbaarheid Hakone Tozan Railway

De treinen van Hakone Tozan Railway rijden iedere 10-20 minuten tussen Hakone-Yumoto en Gora. De rit duurt ongeveer 35 minuten. Het beginstation in Hakone-Yumoto is te bereiken vanaf Tokyo met de volgende treinen:

  • Odakyu Limited Express trein vanaf Shinjuku richting Odawara. De meeste treinen rijden door naar Hakone. De rit vanaf Tokyo duurt ongeveer 80 minuten.
  • Tokaido Shinkansen vanaf Tokyo en Shinagawa richting Osaka. Stap in Odawara over op een Odakyu of Hakone Tozan Railway trein naar Hakone-Yumoto.

Hakone Freepass

Met de Hakone Freepass maak je onbeperkt gebruik van een aantal verschillende vervoersmiddelen in Hakone, waaronder de Hakone Tozan Railway. In combinatie met de Hakone Ropeway en een rondvaart over het Ashinoko Meer vormt dit het Rondje Hakone. Boek de Hakone Freepass eenvoudig en veilig met de widget links/bovenaan deze pagina.

Hakone Freepass