Hotels in Hakone

Hotels in Hakone

Zoek & boek

Zoek en boek jouw perfecte overnachting in Hakone via een van onze partners:

Hakone bestrijkt een groot gebied en heeft meerdere dorpskernen. In de dorpskernen vind je een uitgebreid hotel aanbod. Omdat de treinen uit Tokyo aankomen in Hakone-Yumoto is dit voor velen een logische keuze. Ben je van plan een paar dagen te blijven of kom je speciaal voor bijvoorbeeld de onsen, dan zijn er nog een paar andere dorpskernen waar je uitstekend kunt overnachten.

Het openbaar vervoer in de hele regio is uitstekend op elkaar afgestemd dus waar je ook terecht komt, je zit altijd goed. De beste locaties liggen langs de route van het Rondje Hakone. Dat is de populairste route die veel bezoekers nemen om zoveel mogelijk van de bezienswaardigheden te kunnen bezoeken.

Rondje Hakone

Hotels in Hakone-Yumoto

Als je met de trein aankomt, kom je Hakone binnen via het station van Hakone-Yumoto. Deze dorpskern vormt de poort tot het gebied en is daardoor voor velen een logische keuze als uitvalsbasis. Het dorpje zelf is charmant en zou je kunnen omschrijven als trendy en levendig. Uiteraard worden er in de winkeltjes veel souvenirs verkocht, maar er is ook een keur aan lokale ambachten te vinden. Vanaf Hakone-Yumoto ontsluit de Hakone Tozan Railway het bergachtige achterland.

Hakone Tozan Railway

Hotels in Tonosawa

Tonosawa is na Hakone-Yumoto het volgende station op de Hakone Tozan Railway. Ondanks de betrekkelijk korte afstand voelt het hier heel anders. Het piepkleine dorpje ligt prachtig en relatief afgelegen langs de Hayagawa rivier, de rivier die het dal uitgesleten heeft waar de spoorweg doorheen loopt. Voor een echte rustige “berg-ervaring” is Tonosawa de beste keuze.

Alle hotels in Tonosawa hebben een onsen bad, gevoed door de warmwaterbronnen van Hakone Onsen. De natuur is dichtbij. Het is heerlijk om een stukje stroomopwaarts te lopen langs de rivier richting de Hakone Gorge. Als je een vergelijking zou moeten trekken, zou je de omgeving kunnen vergelijken met de Belgische Ardennen.

Hotels in Tonosawa

Hotels in Gora

Gora ligt aan het eindpunt van de Hakone Tozan Railway, op zo’n 35 minuten met de trein vanaf Hakone-Yumoto. Het is een belangrijk toeristisch knooppunt in het Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park. De spoorweg sluit hier aan op de funiculaire naar Sounzan, onderdeel van het Rondje Hakone. Verder vertrekken er bussen naar alle uithoeken van de regio en zijn alle bezienswaardigheden vanuit hier uitstekend te bereiken. Kom je naar de regio voor de natuur, dan zit je in Gora perfect. Geniet van lange wandelingen en een aantal openlucht onsen.

Hotels in Gora

Hotels in Moto-Hakone

Officieel is Moto-Hakone het centrum van Hakone. Veel bezienswaardigheden liggen hier in de buurt. Omdat je iets langer moet reizen om er te komen voelt het minder toeristisch aan dan Yumoto. Vanaf het station van Hakone-Yumoto reis je in ongeveer 35 minuten met de bus naar Moto-Hakone. Deze dorpskern ligt aan de zuidzijde van het Ashinoko Meer, met bezienswaardigheden zoals het Tokaido Checkpoint, het heiligdom van Hakone Jinja en de kabelbaan Komagatake Ropeway op loopafstand.

Hakone Jinja